Συνεχείς ροές μεταναστών στην Ειδομένη - Σκαρφαλώνουν στα τρένα- Λεηλατούν περιουσίες

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 3.6.2020 | 10:51 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Συνεχείς ροές μεταναστών στην Ειδομένη - Σκαρφαλώνουν στα τρένα- Λεηλατούν περιουσίες

ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Κάθε τρόπο και κάθε μέσο χρησιμοποιούν πρόσφυγες και μετανάστες, αναζητώντας διόδους προς την Ευρώπη, διακινδυνεύοντας ακόμα και τη ζωή τους. Σκαρφαλώνουν σε εμπορικές αμαξοστοιχίες από τη Θεσσαλονίκη με στόχο να περάσουν τα σύνορα.

«Καθημερινό φαινόμενο οι αφίξεις μεταναστών στην Ειδομένη. Κόσμος έρχεται συνεχώς», δήλωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ειδομένης Ξανθούλα Σουπλή.

«Ανεβαίνουν στις συνδέσεις των βαγονιών. Πριν φτάσουν στο σταθμό κατεβαίνουν με την ελπίδα να περάσουν τα σύνορα» ανέφερε επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του Ράδιο Θεσσαλονίκη. Την προηγούμενη εβδομάδα έφτασαν 70 άτομα στην Ειδομένη, καταγγέλλοντας παράλληλα κλοπές στον οικισμό και λεηλασίες σπιτιών.  Όπως είπε έρχονται οι ένοικοι στα σπίτια τους τα Σαββατοκύριακα και τα βρίσκουν λεηλατημένα.

Η κ. Σουπλή τόνισε πάντως πως λόγω του φράχτη και των μέτρων ασφαλείας στην περιοχή δεν μπορούν να περάσουν τα σύνορα.

 

24.000 άνθρωποι επιχείρησαν να περάσουν τα σύνορα το 2019

Όπως δήλωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο διευθυντής της εφημερίδας «Μαχητής» του Κιλκίς Βαγγέλης Αποστολίδης, παρατηρείται το τελευταίο διάστημα έξαρση του φαινομένου και της κινητικότητας προσφύγων και μεταναστών στην ευρύτερη περιοχή.

Στις αρχές επικρατεί προβληματισμός ότι λόγω της άρσης των περιορισμών στις μετακινήσεις, αυτή η κινητικότητα θα ενισχυθεί ενώ την ίδια ώρα η αστυνόμευση και η δυναμικότητα της αστυνομίας έχει αποδυναμωθεί.

Σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας που επικαλέστηκε ο κ. Αποστολίδης πέρυσι 12.000 άτομα μπήκαν στα Σκόπια ενώ αποτράπηκε η είσοδος σε άλλα 12.000 άτομα.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω