Διαμαρτυρία εμπόρων στο ΥΜΑΘ – Ζητούν άμεσα μέτρα στήριξης (ΦΩΤΟ)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 3.6.2020 | 10:06 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Διαμαρτυρία εμπόρων στο ΥΜΑΘ – Ζητούν άμεσα μέτρα στήριξης (ΦΩΤΟ)

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ || [email protected]

Διαμαρτυρία έξω από το ΥΜΑΘ πραγματοποίησαν νωρίτερα μέλη του συλλόγου μικτών και αυτοαπασχολούμενων εμπόρων νομού Θεσσαλονίκης. Αντιπροσωπεία τους ανέβηκε στο κτήριο προκειμένου να έχει συνάντηση στο γραφείο του Πρωθυπουργού.

Πρόκειται για ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων και αυτοαπασχολούμενους οι οποίοι επλήγησαν ιδιαίτερα την περίοδο του lockdown εξαιτίας του κορωνοϊού.

Χαρακτηρίζουν ανεπαρκή τα μέτρα της κυβέρνησης λέγοντας ότι η ενίσχυση των 800 ευρώ δεν αρκεί για να ζήσουν τις οικογένειες τους ενώ σημειώνουν ότι η αναστολή των υποχρεώσεων προς το κράτος για τρεις μήνες είναι ένα ανεπαρκές μέτρο καθώς λόγω της μη εργασίας συσσωρεύτηκαν χρέη.

Διεκδικούν να δοθεί σε όλους το επίδομα των 800 ευρώ, να απαλλαγούν από την καταβολή εισφορών ατομικής ασφάλισης για όσο διάστημα διαρκούν τα μέτρα, να ενταχθούν άμεσα στο αφορολόγητο των 12 Χιλ ευρώ, να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος, η προκαταβολή φόρου και ο ΕΝΦΑ, να ανασταλούν οι δανεικές υποχρεώσεις μέχρι το Σεπτέμβρη, οι ρυθμίσεις στη ΔΕΗ και να απαλλαγούν για έξι μήνες από τα δημοτικά τέλη.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της κ. Εφης η οποία διατηρεί εργαστήριο κοσμημάτων λέγοντας ότι η κατάσταση είναι απελπιστική, καθώς έχουν ακυρωθεί σχεδόν όλες οι παραγγελίες της. «Ήμασταν στο λάκκο και τώρα μας ρίχνουν και το χώμα» δηλώνει στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.

Η διαμαρτυρία ολοκληρώθηκε με την αντιπροσωπεία τους να καταθέτει το ψήφισμα με τα αιτήματα της στην διευθύντρια του γραφείου του πρωθυπουργού κ. Αντωνίου.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Σωματείου κ. Καπεταγιώργη η κ. Αντωνίου δεσμεύτηκε να μεταφέρει τα αιτήματα τους στην κυβέρνηση τονίζοντας τις ενέργειες που έχουν αναληφθεί μέχρι σήμερα για την στήριξη της οικονομίας.
 

Δείτε φωτογραφίες 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω