Κύκλωμα προμηθευόταν φυτοφάρμακα από Τουρκία και Βουλγαρία και τα διακινούσε παράνομα στην Ελλάδα (ΦΩΤΟ)

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 1.6.2020 | 13:48 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Κύκλωμα προμηθευόταν φυτοφάρμακα από Τουρκία και Βουλγαρία και τα διακινούσε παράνομα στην Ελλάδα (ΦΩΤΟ)

THESSNEWS-DESK

Από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος εξαρθρώθηκε κύκλωμα που προμηθευόταν παράνομα φυτοφάρμακα από την Τουρκία και τη Βουλγαρία και στη συνέχεια τα προωθούσε σε αγρότες στη χώρα μας. Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα και κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες φυτοφαρμάκων.

Από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος συνελήφθησαν χθες, 31 Μαΐου 2020, επί της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης τέσσερις ημεδαποί ηλικίας περίπου 40 ετών και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τη διάθεση γεωργικών φαρμάκων στην αγορά, ορθολογική χρήση αυτών και συναφείς διατάξεις.

Αναλυτικότερα έπειτα από έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση δεδομένων, εντοπίστηκε φορτηγό δημοσίας χρήσεως, το οποίο στάθμευε σε παρκινγκ επί της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης  και παρέδιδε σε συνεργούς τα παράνομα φυτοφάρμακα.

Στο πλαίσιο αυτό το όχημα ακινητοποιήθηκε και κατά την έρευνα που ακολούθησε συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

•  1.041,5 κιλά και 143 λίτρα παράνομων γεωργικών φαρμάκων,

• χρηματικό ποσό (19.840€),

• φορτηγό δημοσίας χρήσεως με το ρυμουλκούμενο του,

• Δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και

• πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα το κύκλωμα προμηθευόταν τα φυτοφάρμακα από την Τουρκία και τη Βουλγαρία και στη συνέχεια τα προωθούσε σε αγρότες στη χώρα μας.

Επιπλέον, σε βάρος ενός εκ των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία και για παράβαση σχετικά με την προστασία των ζώων καθώς κατά την έρευνα του φορτηγού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ σκύλοι, που διακινούνταν στο πλαίσιο αγοραπωλησίας χωρίς σχετικές άδειες, δηλώσεις και παραστατικά που προβλέπονται από το νόμο.

Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.
 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω