Χαλκιδική: Ένα «μαγικό» βίντεο από το Ποσείδι από ψηλά!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 30.5.2020 | 17:50 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Χαλκιδική: Ένα «μαγικό» βίντεο από το Ποσείδι από ψηλά!

THESSNEWS-DESK

Εντυπωσιακές εικόνες από το Ποσείδι Χαλκιδικής μας μεταφέρει ο κινηματογραφιστής George Sal μέσα από το βίντεο του από drone.

Το Ποσείδι είναι παράλιος οικισμός του δήμου Κασσάνδρας. Βρίσκεται δυτικά της χερσονήσου της Κασσάνδρας σε μία προεξοχή αυτής στον Θερμαϊκό κόλπο, όπου υπάρχει το ομώνυμο ακρωτήρι, στην περιοχή του οικισμού της Καλάνδρας της οποίας αποτελεί επίνειο.

Αναφέρεται από τον αρχαιότητα ως οικισμός της αρχαίας Χαλκιδικής ενώ σήμερα είναι περισσότερο γνωστός ως παραθεριστικός οικισμός, στο οποίο υπάρχουν εξοχικές κατοικίες, ξενοδοχεία και χώροι κατασκήνωσης.

Κοντά στο ακρωτήρι του Ποσειδίου υπάρχει ένας παλιός φάρος, χτισμένος το 1864. Κατασκευάστηκε από μια γαλλική εταιρεία των φάρων. Το ύψος του φθάνει τα 14,5 μέτρα και το ύψος του φωτός του (εστιακό ύψος) είναι 23 μέτρα. Ο φάρος στο Ποσείδι ήταν κάποτε πολύ κοντά στη θάλασσα, παρόλο που σήμερα η εναπόθεση άμμου στο ακρωτήρι αύξησε σημαντικά την απόσταση μεταξύ του φάρου και του νερού. Ο φάρος είναι ακόμη σε χρήση σήμερα και προσφέρει ένα ψυχεδελικό φαντασμαγορικό θέαμα σε όποιον τον επισκέπτεται τη νύχτα.

Η παραλία κοντά στο φάρο (παραλία Μύτη - Αμμόγλωσσα) είναι αμμώδης, με κρυστάλλινα καθαρά νερά και από τις 2 πλευρές της άμμου και χωρίς ιδιαίτερο συνωστισμό. Κοντά υπάρχουν και τα ερείπια του ναού του Ποσειδώνα, που χρησιμοποιούνταν στα αρχαία χρόνια για τη λατρεία του θεού της θάλασσας, Ποσειδώνα.  

 

Δείτε το βίντεο

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω