Παρέλαβαν τα κουπόνια για τις λαϊκές οι δικαιούχοι στη Θεσσαλονίκη

THESSCITY 29.5.2020 | 17:02 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Παρέλαβαν τα κουπόνια για τις λαϊκές οι δικαιούχοι στη Θεσσαλονίκη

THESSNEWS-DESK

Παρέλαβαν τα κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης οι δικαιούχοι και πλέον μπορούν να προσέρχονται στις λαϊκές αγορές του νομού Θεσσαλονίκης, ώστε να προμηθεύονται τα απαραίτητα αγαθά. Πρόκειται για 880 πολύτεκνες οικογένειες, οι οποίες και είναι οι ωφελούμενες του προγράμματος.

Ήδη οι εργαζόμενοι στις λαϊκές αγορές έχουν ενημερωθεί προκειμένου να δέχονται τα κουπόνια, ενώ θα τοποθετηθούν και διευκρινιστικές ταμπέλες στις λαϊκές αγορές για τον λόγο αυτό.

Για τη φετινή χρονιά η συνολική αξία των κουπονιών ανέρχεται στις 220.000 ευρώ. Πρόκειται για χρήματα που προέρχονται από τα ανταποδοτικά τέλη των λαϊκών αγορών Θεσσαλονίκης και μέσω της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας διατίθενται στους δικαιούχους.

Κάθε ωφελούμενη πολύτεκνη οικογένεια θα λάβει κουπόνια αξίας διακοσίων πενήντα  ευρώ, τα οποία θα μπορεί να αξιοποιήσει για να προμηθευτεί δωρεάν προϊόντα από τις λαϊκές αγορές έως τις 31 Ιουλίου 2020.

Αν και το ποσό που διατίθεται κάθε χρόνο στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού προκύπτει με βάση τη σχετική νομολογία έχει προταθεί, ειδικά για φέτος και μετά την πανδημία, να αυξηθεί. Και αυτό γιατί οι έκτακτες συνθήκες, που έχουν διαμορφωθεί, κάνουν επιτακτική την ανάγκη να ενισχυθούν οικονομικά ακόμη περισσότεροι συμπολίτες μας.

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω