Το επετειακό ντοκιμαντέρ «1453: Η Άλωση της Πόλης» και δύο επεισόδια της σειράς «Ο κόσμος των Ελλήνων» στο COSMOTE HISTORY HD

Media 29.5.2020 | 11:43 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Το επετειακό ντοκιμαντέρ «1453: Η Άλωση της Πόλης» και δύο επεισόδια της σειράς «Ο κόσμος των Ελλήνων» στο COSMOTE HISTORY HD

THESSNEWS-DESK

Το επετειακό ντοκιμαντέρ «1453: Η Άλωση της Πόλης» και «Ο κόσμος των Ελλήνων» ξεχωρίζουν στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα του COSMOTE HISTORY HD.

Σήμερα, Παρασκευή 29 Μαΐου, ανήμερα της επετείου από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης (29 Μαΐου 1453) το COSMOTE HISTORY HD θα προβάλει το ντοκιμαντέρ «1453: Η Άλωση της Πόλης».

Με κινηματογραφικό υλικό από τους τόπους όπου εξελίχθηκαν τα γεγονότα, ιστορικές μαρτυρίες, κείμενα εποχής και γκραβούρες, το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Λουίζου αναπλάθει την ιστορική αλήθεια της εποχής και παρουσιάζει την οριστική πτώση του Βυζαντίου (29/5 στις 18.45).

Το πρόγραμμα του COSMOTE HISTORY HD περιλαμβάνει αυτή την εβδομάδα και δύο επεισόδια από τη σειρά «Ο κόσμος των Ελλήνων», σε παραγωγή COSMOTE TV. Μέσα από ένα ταξίδι στα μέρη όπου «γεννήθηκε», αναπτύχθηκε και εξαπλώθηκε ο ελληνισμός, η σειρά παρουσιάζει τις διάφορες πτυχές της καθημερινής ζωής των αρχαίων Ελλήνων, και αναδεικνύει τους λόγους για τους οποίους ο ελληνικός πολιτισμός έχει αποτελέσει σημείο αναφοράς για ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Το πρώτο επεισόδιο, βασισμένο σε πρόσφατες αρχαιολογικές έρευνες, παρουσιάζει την αλήθεια πίσω από τον μύθο του Τρωικού πολέμου (Δευτέρα 1/6, 22.00), ενώ το δεύτερο μάς μεταφέρει στην Ελλάδα του 750 π.Χ., όταν συγκροτούνται οι πρώτες πόλεις-κράτη και μας «ταξιδεύει» από την Ερέτρια και την Κύμη, μέχρι τη Νάπολη και την Ποσειδωνία (Τετάρτη 3/6, 22.00).

Τα επεισόδια όλων των σειρών είναι διαθέσιμα, μετά την προβολή τους, για δωρεάν on demand θέαση, στην  υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

 

Δείτε το βίντεο

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω