Δημοσκόπηση: Πώς διαμορφώνεται η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε οι πολίτες για την οικονομία

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 29.5.2020 | 09:10 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Δημοσκόπηση: Πώς διαμορφώνεται η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε οι πολίτες για την οικονομία

THESSNEWS-DESK

Προβάδισμα 19,4 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει στη Νέα Δημοκρατία η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis που διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Mega και δόθηκε την Πέμπτη στη δημοσιότητα.

Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 40,3% έναντι 20,9% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 5,1% και 4,6% το ΚΚΕ. Το ΜέΡΑ25 και η Ελληνική Λύση κινούνται κάτω από το όριο του 3%.

Στη δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε ενδιαφέρον έχει και το ηχηρό «όχι» των πολιτών σε πρόωρες εκλογές καθώς πάνω από 8 στους 10 πολίτες (ποσοστό 84%) δεν επιθυμούν πρόωρες εκλογές.

Σε ό,τι αφορά τους χειρισμούς της κυβέρνησης έναντι του κορωνοϊού καθώς περισσότεροι από οκτώ στους 10 πολίτες (84%) αποτιμούν θετικά την κυβερνητική πολιτική, ενώ σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά, το 52% των ερωτηθέντων θεωρεί πως η κυβέρνηση κινείται στη σωστή κατεύθυνση.

Όσον αφορά τον Αλέξη Τσίπρα, το 65% των ερωτηθέντων εξέφρασε αρνητική άποψη, έναντι 25% που τον αξιολογεί θετικά.

Σύμφωνα με την έρευνα, η ανησυχία για την οικονομία έχει υπερκεράσει τον φόβο για την πανδημία. Το 41% πιστεύει ότι το σημαντικότερο πρόβλημα είναι η οικονομία καθώς περάσαμε στην επόμενη φάση. Το 20% πιστεύει ότι είναι η ιατρική περίθαλψη και το 14% η ανεργία.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω