Θεσσαλονίκη: Απήγαγαν αλλοδαπό και ζητούσαν χρήματα για να τον ελευθερώσουν

THESSCITY 28.5.2020 | 12:26 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Θεσσαλονίκη: Απήγαγαν αλλοδαπό και ζητούσαν χρήματα για να τον ελευθερώσουν

THESSNEWS-DESK

Συνελήφθησαν δύο άτομα για αρπαγή αλλοδαπού στη Θεσσαλονίκη.  Οι δράστες τον κρατούσαν παράνομα σε σπίτι σε περιοχή του Δήμου Βόλβης και απέσπασαν χρηματικό ποσό προκειμένου να τον απελευθερώσουν.

Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση περιστατικού αρπαγής αλλοδαπού, καθώς και τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς ηλικίας 30 και 17 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, αρπαγή και επικίνδυνες σωματικές βλάβες.

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες της 27-05-2020, αλλοδαπός κατήγγειλε στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης ότι απήχθη από ομοεθνείς του και κρατούνταν δια της βίας σε σπίτι σε περιοχή του Δήμου Βόλβης.

Σύμφωνα με την καταγγελία του, οι δράστες με απειλές κατά της ζωής του απαιτούσαν και απέσπασαν χρηματικό ποσό από συγγενείς του απαχθέντα προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο.

Έπειτα από επισταμένες αναζητήσεις εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο 30χρονος ως επικεφαλής της οργάνωσης, καθώς και ο 17χρονος συνεργός του.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω