Ντ. Τραμπ: Θα υπογράψει διάταγμα αναθεώρησης της νομοθεσίας που προστατεύει τα social media

ΚΟΣΜΟΣ 28.5.2020 | 12:11 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Ντ. Τραμπ: Θα υπογράψει διάταγμα αναθεώρησης της νομοθεσίας που προστατεύει τα social media

THESSNEWS-DESK

Την αναθεώρηση της νομοθεσίας που προστατεύει το Twitter, το Facebook και το Alphabet της Google από οποιαδήποτε ευθύνη σχετική με το περιεχόμενο που αναρτούν οι χρήστες τους αναμένεται να ζητήσει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Η απόφαση του Ντόναλντ Τράμπ έρχεται μετά την επισήμανση από το Twitter ότι αναρτήσεις του ήταν fake news. Οι υπεύθυνοι του twitter επεσήμαναν ως «παραπλανητικές» δύο αναρτήσεις του Αμερικανού προέδρου και ζήτησαν από τους χρήστες να ελέγξουν την εγκυρότητα των ισχυρισμών του.

Ο Τραμπ απείλησε να κλείσει τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης τους οποίους κατηγόρησε ότι φιμώνουν τις συντηρητικες φωνές, έπειτα από διαμάχη που είχε με το Twitter

Σε δύο αναρτήσεις που έκανε νωρίς χθες Τετάρτη το πρωί, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος καταφέρθηκε και πάλι εναντίον της επιστολικής ψήφου. Ο Τραμπ είχε αναρτήσει παρόμοια μηνύματα για το θέμα της ψηφοφορίας με επιστολική ψήφο και την Τρίτη, με αποτέλεσμα το Twitter να τοποθετήσει ειδική σήμανση κάτω απ' αυτά τα μηνύματα για να προειδοποιήσει πως οι ισχυρισμοί του είναι ψευδείς και έχουν διαψευσθεί.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω