ΗΠΑ: Αναβλήθηκε η εκτόξευση επανδρωμένου πυραύλου στο διάστημα (VIDEO)

ΚΟΣΜΟΣ 28.5.2020 | 10:12 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

ΗΠΑ: Αναβλήθηκε η εκτόξευση επανδρωμένου πυραύλου στο διάστημα (VIDEO)

THESSNEWS-DESK

Αναβλήθηκε λόγω καιρικών συνθηκών η εκτόξευση δύο Αμερικανών αστροναυτών της NASA στο διάστημα. Η αντίστροφη μέτρηση για την εκτόξευση του πυραύλου SpaceX Falcon 9 από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα, σταμάτησε λίγο πριν πλησιάσει τα 17 λεπτά.

Τα δύο μέλη του πληρώματος ήταν ο Μπομπ Μπένκεν και Νταγκ Χέρλεϊ και προορισμός ήταν ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS). Εάν είχε στεφθεί με επιτυχία, θα ήταν η πρώτη διαστημική πτήση αστροναυτών της NASA από αμερικανικό έδαφος τα τελευταία εννέα χρόνια. Παράλληλα, θα είναι η πρώτη φορά από το μακρινό 1981 που αστροναύτες της NASA θα ταξιδέψουν με ένα καινούργιο μοντέλο διαστημικού οχήματος.

Η επόμενη απόπειρα εκτόξευσης θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο, 30 Μαΐου. Εάν η κάψουλα εκπληρώσει την αποστολή της και πιστοποιηθεί ότι είναι ασφαλής, πλέον οι Αμερικανοί δεν θα εξαρτώνται από τους Ρώσους για να έχουν πρόσβαση στο διάστημα: από το 2011, τα ρωσικά Soyuz είναι τα μόνα διαθέσιμα διαστημικά οχήματα μεταφοράς. Κατόπιν τούτου, οι εκτοξεύσεις από τη Φλόριντα θα επιστρέψουν στον τακτικό ρυθμό τους, πάλι με τέσσερις αστροναύτες ανά αποστολή.

 

Δείτε το βίντεο 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω