Σε ποια σημεία του οδικού δικτύου της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούνται σήμερα εργασίες συντήρησης

THESSCITY 28.5.2020 | 07:30 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Σε ποια σημεία του οδικού δικτύου της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούνται σήμερα εργασίες συντήρησης

THESSNEWS-DESK

Εργασίες συντήρησης στη 16η Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Πολυγύρου, στο ύψος της γέφυρας του κόμβου Θέρμης, πραγματοποιούνται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, έως και την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020.

Πιο αναλυτικά, γίνονται εργασίες αντικατάστασης στηθαίων ασφαλείας επί της δεξιάς οριογραμμής της 16ης Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου, στο ύψος της γέφυρας του κόμβου της Θέρμης, με αποκλεισμό της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας για την εκτέλεση των εργασιών (και στις δύο κατευθύνσεις κυκλοοφορίας).

Οι παραπάνω εργασίες έχουν προγραμματιστεί με ώρα έναρξης στις 8.00 το πρωί.

 

Επίσης συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης  στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανίων από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Πιο αναλυτικά, γίνονται εργασίες αποξήλωσης των κατεστραμμένων στηθαίων στην κεντρική νησίδα της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανίων περί τη χιλιομετρική θέση 7+000 και αντικατάστασή τους με νέα από προκατασκευασμένο σκυρόδεμα.

Για την εκτέλεση των εργασιών θα απαιτηθεί αποκλεισμός της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας ταυτόχρονα και στα δύο ρεύματα.

Οι εργασίες ξεκίνησαν την Τετάρτη 20 Μαΐου και προβλέπεται να διαρκέσουν οκτώ ημέρες ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, με ώρα έναρξης των εργασιών στις 06:00 το πρωί.

Ήδη  έχει  γίνει  η  σχετική  συνεννόηση  με  τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες  κυκλοφοριακές  ρυθμίσεις  για  την  ασφαλέστερη διεξαγωγή της  κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.

 

Συνεχίζονται παράλληλα και οι εργασίες συντήρησης στην Επαρχιακή Οδό 3 Θεσσαλονίκης- Πανοράματος-Στροφής προς Χορτιάτη από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020.

Πιο αναλυτικά, συνεχίζονται εργασίες κοπής βλάστησης (δένδρα και κλαδιά) και χωματουργικές εργασίες επί του ερείσματος για λόγους οδικής ασφάλειας και ορατότητας στο οδικό τμήμα μεταξύ του εκπαιδευτικού ιδρύματος «Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια» έως τη διασταύρωση της στροφής προς Χορτιάτη, με κατεύθυνση από και προς Θεσσαλονίκη και με αποκλεισμό μίας λωρίδας κυκλοφορίας.

Οι εργασίες γίνονται ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, με ώρα έναρξης των εργασιών στις 07:00 το πρωί.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω