Την άμεση επαναλειτουργία των καταδυτικών επιχειρήσεων ζητά ο Σύνδεσμος Καταδυτικών Κέντρων Ελλάδας

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 23.5.2020 | 20:12 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Την άμεση επαναλειτουργία των καταδυτικών επιχειρήσεων ζητά ο Σύνδεσμος Καταδυτικών Κέντρων Ελλάδας

THESSNEWS-DESK

Την άμεση επαναλειτουργία των καταδυτικών επιχειρήσεων από τη Δευτέρα 25/5/2020 ζητούν οι επαγγελματίες του κλάδου, διαφορετικά όπως λένε κινδυνεύουν από οικονομικό αφανισμό.

«Απροειδοποίητα και ενώ είχε εκπνεύσει η απαγόρευση λειτουργίας των επιχειρήσεών μας, δημοσιεύθηκε ΦΕΚ στη 1.00 πμ της 21/05/2020, σύμφωνα με το οποίο παρατείνεται η απαγόρευση λειτουργίας μας έως και τις 24/05/2020.

Η Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας του Υπουργείου Ναυτιλίας φαίνεται να μη λειτουργεί, ή απλά αδιαφορεί πληρως για τον κλάδο μας, καθώς ουδέποτε μας  ενημέρωσε για την παράταση της απαγόρευσης, όπως θα όφειλε να πράξει. Η οποιαδήποτε τηλεφωνική επικοινωνία με τη εν λόγω υπηρεσία είναι αδύνατη καθώς κανείς δεν απαντά στα τηλέφωνα, ενώ στην προσπάθειά μας να πραγματοποιήσουμε συνάντηση δεν μας επιτράπηκε η είσοδος στο ΥΝΑΝΠ», τονίζει σε ανακοίνωση της ο ΣΥ.ΚΑ.Κ.ΕΛ Σύνδεσμος καταδυτικών Κέντρων Ελλάδας.


Αναλυτικά η ανακοίνωση

Την άμεση επαναλειτουργία των καταδυτικών επιχειρήσεων μας από τη Δευτέρα 25/5/2020 ζητούμε οι επαγγελματίες του κλάδου, διαφορετικά κινδυνεύουμε από οικονομικό αφανισμό.

Απροειδοποίητα και ενώ είχε εκπνεύσει η απαγόρευση λειτουργίας των επιχειρήσεών μας, δημοσιεύθηκε ΦΕΚ στη 1.00 πμ της 21/05/2020, σύμφωνα με το οποίο παρατείνεται η απαγόρευση λειτουργίας μας έως και τις 24/05/2020.


Η Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας του Υπουργείου Ναυτιλίας φαίνεται να μη λειτουργεί, ή απλά αδιαφορεί πληρως για τον κλάδο μας, καθώς ουδέποτε μας  ενημέρωσε για την παράταση της απαγόρευσης, όπως θα όφειλε να πράξει. Η οποιαδήποτε τηλεφωνική επικοινωνία με τη εν λόγω υπηρεσία είναι αδύνατη καθώς κανείς δεν απαντά στα τηλέφωνα, ενώ στην προσπάθειά μας να πραγματοποιήσουμε συνάντηση δεν μας επιτράπηκε η είσοδος στο ΥΝΑΝΠ.

Παράλληλα, δεν κατέστη δυνατό, παρόλες τις συνεχείς μας προσπάθειες, να πραγματοποιήσουμε μία συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (ΥΝΑΝΠ)., η οποία επίσης αρνείται πεισματικά να κάνει διάλογο μαζί μας, και αυθαίρετα παίρνει αποφάσεις εις βάρος των επιχειρήσεών μας και της βιωσιμότητάς τους.

Για τον παραπάνω λόγο έχουμε στείλει και επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι επιχειρήσεις μας παραμένουν αδικαιολόγητα πλέον κλειστές, οδηγώντας  μας σε οικονομικό αδιέξοδο, και είναι άγνωστο το πότε θα ανοίξουμε καθώς το ΥΝΝΠ συνεχώς, απροειδοποίητα και χωρίς αιτιολόγηση δίνει παρατάσεις στην απαγόρευση της λειτουργίας μας.

Ωστόσο, η παγκόσμια καταδυτική κοινότητα έχει ήδη δημιουργήσει και ανακοινώσει τις οδηγίες για τον τρόπο λειτουργίας των καταδυτικών επιχειρήσεων παγκοσμίως, σε μία περίοδο πανδημίας. Οδηγίες που έχουν δημιουργηθεί από διεθνείς Οργανισμούς κύρους και εξειδικευμένους στο αντικείμενο γιατρούς του εξωτερικού, ώστε οι καταδυτικές επιχειρήσεις να μπορούν να λειτουργούν εξασφαλίζοντας στο μέγιστο δυνατό την ασφάλεια των πελατών και του προσωπικού τους. Οδηγίες που ζητήσαμε να καταθέσουμε στο ΥΝΑΝΠ από τις 4/5/2020.

Και ενώ το ΥΝΑΝΠ καταστρέφει την, κατά τα άλλα πολλά υποσχόμενη καταδυτική αγορά  για τον ελληνικό τουρισμό και την οικονομία της χώρας μας, στη Βουλή σήμερα ψηφίζεται Νομοσχέδιο για τις «Ειδικές μορφές τουρισμού και διατάξεις για την τουριστική ανάπτυξη» το οποίο περιλαμβάνει και θέματα του καταδυτικού τουρισμού.

Να σημειωθεί ότι η καταδυτική αγορά είναι η μοναδική εναλλακτική μορφή τουρισμού που η λειτουργία της καθορίζεται πλήρως τόσο από νομοθεσία, όσο και από διεθνή πρότυπα (ISO).

 

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: ΙΝΤΙΜΕ
 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω