«Ο μεγάλος περίπατος της Άλκης» στο COSMOTE HISTORY

Media 22.5.2020 | 23:53 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

«Ο μεγάλος περίπατος της Άλκης» στο COSMOTE HISTORY

THESSNEWS-DESK

Η πολυτάραχη ζωή της Άλκης Ζέη, ο ποντιακός Ελληνισμός και τα ταξίδια του Πίτερ Μανέα στην Ελλάδα

Στο πρόγραμμα του COSMOTE HISTORY HD αυτή την εβδομάδα, ξεχωρίζει το ντοκιμαντέρ «Ο μεγάλος περίπατος της Άλκης», μία συμπαραγωγή της COSMOTE TV. Στο ντοκιμαντέρ της διακεκριμένης σκηνοθέτη Μαργαρίτας Μαντά (Χρυσόσκονη, Για Πάντα), η μεγάλη Ελληνίδα συγγραφέας Άλκη Ζέη, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, αφηγείται τον πολυτάραχο βίο της, με φόντο τα μεγάλα γεγονότα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας (Σάββατο 23/5, 22.00).

Την Τρίτη 26/5, οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το τελευταίο επεισόδιο της σειράς παραγωγής COSMOTE TV «Ο Μάης του Πόντου» του Πάνου Αγγελόπουλου. Το επεισόδιο με τίτλο «Ο ποντιακός Ελληνισμός στον κόσμο» παρουσιάζει την πορεία των Ποντίων της διασποράς μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τη δημιουργία των πρώτων συλλόγων τους ανά την Ελλάδα και το τέλος του ελληνικού Πόντου με την Μικρασιατική Καταστροφή (22.00, COSMOTE HISTORY HD).

Η εκπομπή «Το ταξίδι μου στην Ελλάδα» και ο Ελληνοαυστραλός παρουσιαστής Πίτερ Μανέας σαλπάρουν αυτή την εβδομάδα για την Χίο, τις Οινούσσες και την Σύρο. Εκεί, θα ξεναγηθούμε στα μοναδικά τοπία των νησιών αυτών και θα ανακαλύψουμε φημισμένα τοπικά εδέσματα. Τα δύο επεισόδια θα προβληθούν το Σαββατοκύριακο 23 & 24/5 (19.00, COSMOTE HISTORY HD).

 

Τα επεισόδια όλων των σειρών είναι διαθέσιμα, μετά την προβολή τους, για δωρεάν on demand θέαση, στην  υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω