Θοδωρής Βουτσικάκης & Ορχήστρα Alexandrov: Τραγουδούν ΜΑΖΙ για την ΕΙΡΗΝΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 22.5.2020 | 22:13 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Θοδωρής Βουτσικάκης & Ορχήστρα Alexandrov: Τραγουδούν ΜΑΖΙ για την ΕΙΡΗΝΗ

THESSNEWS-DESK

Το Ίδρυμα ΑMFIONIA - ATHENS SYMPHONIC & JAZZ BANDS FESTIVAL, συνεχίζει το έργο του για την προώθηση του μηνύματος της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών μέσα από τον πολιτισμό και τη μουσική. Στην εποχή της πανδημίας, περήφανα παρουσιάζει τη συνεργασία της Ορχήστρας Alexandrov με τον Έλληνα τραγουδιστή Θοδωρή Βουτσικάκη.

Μαζί ερμηνεύουν το διάσημο και εξαιρετικά δημοφιλές στη Ρωσία τραγούδιΗ Ημέρα της Νίκης.

Μετά τη χειρονομία αλληλεγγύης και το μήνυμα συμπαράστασης που έστειλε η Χορωδία του Κόκκινου Στρατού στον ελληνικό λαό, ερμηνεύοντας στα ελληνικά το

«Όταν σφίγγουν το χέρι» των Μίκη Θεοδωράκη - Γιάννη Ρίτσου, αυτήν τη φορά ο Θοδωρής Βουτσικάκης τραγουδά στα ρωσικά το εμβληματικό τραγούδι, η Ημέρα της Νίκης, σε σύμπραξη με την Ορχήστα Alexandrov και το αφιερώνουν σε όλο τον κόσμο με αφορμή το νικηφόρο αγώνα που έδωσε κατά του φασισμού στη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου ο Ρωσικός λαός.

Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε: «Η μουσική έχει τη δύναμη να φέρνει τους λαούς πιο κοντά ακόμα και στις πιο δύσκολες εποχές. Το βίντεο που ακολουθεί σε συνεργασία με τη μοναδική Χορωδία του Κόκκινου Στρατού, είναι ένα μήνυμα αλληλεγγύης για όλο τον κόσμο, αφιερωμένο στον ρωσικό λαό με αφορμή την Ημέρα της Νίκης.»

 

Δείτε το video του τραγουδιού

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω