Γ. Καββαθάς στο ΡΘ: Μία στις τρεις επιχειρήσεις δεν θα δουλέψει στην εστίαση (audio)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 21.5.2020 | 18:30 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Γ. Καββαθάς στο ΡΘ: Μία στις τρεις επιχειρήσεις δεν θα δουλέψει στην εστίαση (audio)

ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

"Τα μέτρα που εξήγγειλε η  κυβέρνηση για την εστίαση υπολείπονται των προσδοκιών του κλάδου και τις ανάγκες για την επανεκκίνηση της επόμενης Δευτέρας" τόνισε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς.

"Έχει κυριαρχήσει η απογοήτευση για τους επαγγελματίες του κλάδου. Τα μέτρα περιορίζονται στην μείωση του συντελεστή του ΦΠΑ από 24% σε 13% για τα προϊόντα καφέ και μη αλκοολούχα ποτά. Για ένα εύρος πέντε μηνών" συμπλήρωσε μιλώντας στο απογευματινό μαγκαζίνο με τον Δημήτρη Συρμάτση κάνοντας λόγο για "σταδιακή μείωση όχι μόνιμη".

Για την μείωση του ενοικίου μόνο μέχρι και τον Ιούνιο ο κ. Καββαθάς σχολίασε δεικτικά ότι μετά θα υπάρξει πακτωλός χρημάτων. "Είναι αχαρτογράφητα τα νερά κανείς δεν ξέρει. Εμείς ζητάμε το ενοίκιο το 40% να παραταθεί μέχρι το τέλος του χρόνου" πρόσθεσε.

"Ζητάμε κατάργηση 100% της προκαταβολής φόρου εισοδήματος,  αντ' αυτού παίρνουμε μία γενική και αόριστη υπόσχεση πως θα μειωθεί γενναία η προκαταβολή το πόσο θα εξαρτηθεί αφού δούμε τα στοιχεία από τις φορολογικές δηλώσεις" συμπλήρωσε.

Τέλος ο κ. Καββαθάς εκτίμησε ότι μία στις τρεις επιχειρήσεις δεν θα δουλέψει συμπεριλαμβανομένου και των εποχιακών επιχειρήσεων.

"Μη άνοιγμα ακόμα και με αναστολή του προσωπικού σημαίνει συσσώρευση υποχρεώσεων της επιχείρησης. Το άνοιγμα των επιχειρήσεων με τις προϋποθέσεις που ανοίγουν είναι σίγουρο πως θα οδηγήσει στο καθοριστικό κλείσιμο της τουριστικής περιόδου" επεσήμανε στη συνέχεια.

Κάλεσε την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό "να σκύψει πάνω στα προβλήματα ενός κλάδου εντάσεων εργασίας με 330 χιλιάδες εργαζόμενους, 90 χιλιάδες επιχειρήσεις, συμβολή στη τουριστική ανάπτυξη της χώρας. Να μειώσει τον συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση στο 6%. Απευθείας επιδότηση του κλάδου με το 5% επί του τζίρου του 2019 και μέχρι 10 χιλιάδες ευρώ ανά επιχείρηση ως ανώτατο όριο. Nα επιδοτηθεί κατά 50% το μη ασφαλιστικό κόστος. Επιδοτούμε έτσι για εργασία  και δεν επιζητούμε ανεργία" .

Ακούστε την συνέντευξη του Γρ. Τάσιου στο Ράδιο Θεσσαλονίκη

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω