Ξενοδόχοι στο ΡΘ: Μείωση 70% για το 2020 αυτή τη στιγμή – Όλα είναι στον αέρα (audio)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 21.5.2020 | 18:09 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Ξενοδόχοι στο ΡΘ: Μείωση 70% για το 2020 αυτή τη στιγμή – Όλα είναι στον αέρα (audio)

ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος μίλησε για τα μέτρα της κυβέρνησης και τις ανακοινώσεις για τον τουρισμό στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τον Δημήτρη Συρμάτση .

«Είμαστε στο δεύτερο στάδιο μιας ενδεχόμενης κανονικότητας κυρίως από τον Ιούλιο» ανέφερε αρχικά ο κ. Τάσιος τονίζοντας ότι υπάρχουν θετικά αλλά και θολά σημεία στις ανακοινώσεις της κυβέρνησης.  «Χρειάζονται κεφάλαια κίνησης σε επιχειρήσεις» υποστήριξε αναμένοντας τα υγειονομικά κριτήρια που ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα.

Στα αρνητικά των μέτρων, σύμφωνα με τον κ. Τάσσιο, η μη αναφορά του αιτήματος του τουριστικού κλάδου για μείωση του ΦΠΑ στο 6% στη διαμονή ενώ χαρακτήρισε θετικό το 13% ο ΦΠΑ στην εστίαση.

Ο πρόεδρος της ΠΟΞ εκτίμησε ότι τον Ιούνιο είναι σχετικά δεδομένο πως δεν θα υπάρχουν πελάτες στον τουρισμό. «Τα χερσαία σύνορα θα ανοίξουν μετά τις 15 Ιούνιου και όποιες πτήσεις έρθουν στην περιοχή μετά τη 1 Ιουλίου, εκεί υπάρχει ο μεγάλος προβληματισμός» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Τάσιος στάθηκε και στο γεγονός ότι η χώρα χωρίζεται υγειονομικά σε τρεις περιοχές, χαμηλής μεσαίας και υψηλής επικινδυνότητας.  H Χαλκιδική, η Βόρεια Ελλάδα, η ηπειρωτική Ελλάδα και η Κρήτη είναι στη χαμηλή λόγω των νοσοκομείων αναφοράς που υπάρχουν στις περιοχές, ανέφερε. «Η εκτίμηση μου είναι ότι οι πρώτες πτήσεις από όποιες χώρες είναι θα πάνε σε αυτά τα αεροδρόμια» πρόσθεσε. Παράλληλα στάθηκε και στο γεγονός των πρωτοκόλλων υγείας, τον γιατρό στα ξενοδοχεία και την περίπτωση αστικής ευθύνης σε ενδεχόμενο κρούσμα.

Τέλος ο πρόεδρος των Ξρνοδόχων τόνισε πως η μείωση το 2020 φτάνει το 70% αυτή τη στιγμή. «Ερωτηματικό με την ζήτηση μετά τον Ιούλιο αλλά και ερωτηματικό από τον Σεπτέμβριο, αν συνεχίσουμε να έχουμε επιστροφή σε ένα δεύτερο lockdown. Όλα είναι στον αέρα. 50% μείωση εφόσον έχουμε και Σεπτέμβριο και Οκτώβριο» συμπλήρωσε ερωτώμενος σχετικά.

Για τα του οδικού τουρισμού, που ενδιαφέρει τη Βόρεια Ελλάδα, σημείωσε πως αυτή τη στιγμή το πρόβλημα είναι στην Ρουμανία που δεν έχει κυβέρνηση. Οι υπόλοιπες τρεις χώρες Σκόπια, Σερβία, Βουλγαρία ανοίγουν τα σύνορα «θα δούμε πως θα διαμορφωθεί η κατάσταση και αυτό θα γίνει μετά τις 15 Ιουνίου».

 

Ακούστε την συνέντευξη του Γρ. Τάσιου στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω