Θεσσαλονίκη: Η αγωνία και η ελπίδα της αγοράς - Τί λένε καταστηματάρχες στη ThessNews (ΦΩΤΟ)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 22.5.2020 | 18:34 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Θεσσαλονίκη: Η αγωνία και η ελπίδα της αγοράς - Τί λένε καταστηματάρχες στη ThessNews (ΦΩΤΟ)

ΝΑΝΣΥ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ || [email protected]

Ικανοποιητική ήταν η εμπορική κίνηση σε αρκετά καταστήματα της Θεσσαλονίκης τις πρώτες μέρες μετά την δεύτερη φάση της άρση των μέτρων. Σύμφωνα με καταστηματάρχες που μίλησαν στη ThessNews τα έως τώρα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά, ωστόσο οι ίδιοι κρατούν «μικρό καλάθι» προσδοκιών, καθώς υπάρχει αγωνία για τον χαμένο τζίρο.

Ένας από τους παράγοντες προσέλκυσης των καταναλωτών ήταν οι προσφορές και οι εκπτώσεις του λιανεμπορίου. «Καλή ήταν η κίνηση τις πρώτες ημέρες μετά την άρση των μέτρων, αλλά ο κόσμος ήταν και είναι πολύ συγκρατημένος» τονίζει στη ThessNews η Ελένη, υπάλληλος σε μαγαζί με παιδικά ρούχα και συμπληρώνει πως «καταλυτικό ρόλο έπαιξαν οι μειώσεις στις τιμές».

«Κάνουμε ειδικές τιμές σε όσα προϊόντα μπορούμε για να καλύψουμε τις ανάγκες του κόσμου, αλλά και να αναπληρώσουμε τον τζίρο που χάθηκε την περίοδο του Πάσχα» τονίζει o Κώστας Γιατσίδης, ιδιοκτήτης καταστήματος με γυναικεία αξεσουάρ.

Οι καταναλωτές, σύμφωνα με τους καταστηματάρχες, τηρούν όλα τα μέτρα και κρατούν τις αποστάσεις, διότι η νέα πραγματικότητα στα καταστήματα συνοδεύεται από μάσκες, αντισηπτικά και γάντια, ενώ τα περισσότερα προϊόντα ψεκάζονται και απολυμαίνονται με ατμοκαθαριστές και ατμοσίδερα

 

Τί ψώνισε ο κόσμος μετά το lockdown – Ειδικές τιμές και εκπτώσεις

Παιδικά ρούχα, αέρινα συνολάκια, τσάντες και παπούτσια είναι από τα είδη που είχαν την περισσότερη ζήτηση κατά την πρώτη εβδομάδα. Όπως εξηγεί η Μύρα Χατζηβασιλειάδου, ιδιοκτήτρια καταστήματος με ρούχα, οι μπλούζες και οι παντελόνες είχαν μεγαλύτερη προτίμηση λόγω καύσωνα.

Παράλληλα, τονίζει πως το ενδιαφέρον του κόσμου συνεχίζεται και αυτήν την εβδομάδα. «Οι τσάντες “φεύγουν” περισσότερο. Τα ρούχα όχι τόσο» προσθέτει ο κ.Γιατσίδης, ενώ αναφέρει πως πολλές παραγγελίες ακυρώθηκαν λόγω των απολυμάνσεων.

 

«Κραυγή» αγωνίας από τους καταστηματάρχες - Φόβοι για λουκέτα

«Οι καταναλωτές ζητούν καλοκαιρινά ρούχα, αλλά δεν είμαστε έτοιμοι. Οι βιομηχανίες δεν μας έστειλαν ακόμα λόγω των καταστάσεων, αλλά και οικονομικά δεν είμαστε καλά για να φέρουμε νέα εμπορεύματα» επισημαίνει η κα Χατζηβασιλειάδου.

«Δύσκολη περίοδος το lockdown. Έπρεπε να γυρίσουμε και να περιμένουμε, ενώ οι λογαριασμοί τρέχουν και πολλοί από αυτούς είναι ήδη ρυθμισμένοι και υπάρχει έλλειψη ρευστού» συμπληρώνει, ενώ δεν αποκλείει και το ενδεχόμενο μελλοντικών απολύσεων.

«Δεν ξέρω αν συνεχίσω μετά από το lockdown. Εμένα με κατέστρεψε ως επαγγελματία» δηλώνει η κα Πόπη ιδιοκτήτρια σε κατάστημα ρούχων.

«Τα έως τώρα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά, αλλά η αγωνία είναι για το φθινόπωρο. Τις παραγγελίες τις κάνουμε από τον Αύγουστο και όσα ακούγονται για δεύτερο lockdown προκαλούν άγχους, γιατί μπορεί να χαθεί και περίοδος των Χριστουγέννων η οποία είναι δυνατή» υπογραμμίζει ο κ. Γιατσίδης.

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω