30 χρόνια χωρίς τον Στράτο Διονυσίου - Το αφιέρωμα του Ράδιο Θεσσαλονίκη στον μεγάλο «Σαλονικιό» (audio)

RETRO 11.5.2020 | 18:42 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

30 χρόνια χωρίς τον Στράτο Διονυσίου - Το αφιέρωμα του Ράδιο Θεσσαλονίκη στον μεγάλο «Σαλονικιό» (audio)

ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ο Στράτος Διονυσίου έφυγε σαν σήμερα από την ζωή, στις 11 Μαΐου του 1990.

Στο αφιέρωμα του Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 fm και της εκπομπής «Ράδιο Καραντίνα» με τους Δημήτρη Συρμάτση και Κωνσταντίνο Γιαλαμπούκη ακούγονται πέρα από τις σπουδαίες επιτυχίες του μεγάλου βάρδου του λαϊκού τραγουδιού, ο ίδιος ο Στράτος να μιλά για όσα έζησε, την μητέρα του για το πάθος του για το τραγούδι, την γυναίκα του και τους φίλους του για τα πρώτα χρόνια στην Θεσσαλονίκη, συναδέλφους του στο πάλκο καθώς και την ιστορία του περίφημου τραγουδιού «Βρέχει Φωτιά στην Στράτα μου».

Στην εκπομπή φιλοξενήθηκε και η βιογράφος του Στράτου Διονυσίου, Βίκυ Μιχαλονάκου καθώς επανακυκλοφορεί σήμερα η βιογραφία του από τις εκδόσεις «Κάκτος». Η κ. Μιχαλονάκου αναφέρθηκε στην γνωριμία τους και την εμπιστοσύνη που της είχε.

«Ο Στράτος Διονυσίου ήταν ο γνήσιος συνεχιστής μιας μεγάλης λαϊκής παράδοσης και όχι ο «παπαγαλίζων» διασκεδαστής μιας μουσικής βιομηχανίας… Σημάδεψε, μέσα από την τριακονταετή πορεία του, το γνήσιο λαϊκό τραγούδι, αγαπήθηκε από τον ελληνικό λαό, όσο λίγοι καλλιτέχνες, παραμένει διαχρονικός και επίκαιρος, ως αντιστάθμισμα απέναντι στον καταιγισμό των ψεύτικων ειδώλων της εποχής μας» σημείωσε μεταξύ άλλων στο Ράδιο Θεσσαλονίκη η κ. Μιχαλονάκου.

 

Ακούστε το αφιέρωμα στον Στράτο Διονυσίου

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω