Πέντε ταινίες βασισμένες σε αληθινά γεγονότα που δεν πρέπει να χάσουν οι σινεφίλ

THESSLIFE 2.5.2020 | 23:10 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Πέντε ταινίες βασισμένες σε αληθινά γεγονότα που δεν πρέπει να χάσουν οι σινεφίλ

THESSNEWS-DESK

Υπάρχουν άνθρωποι που στο πέρασμα της ζωής τους άφησαν το δικό τους στίγμα. Τις δικές τους εμπειρίες και καταστάσεις οι οποίες αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τους σκηνοθέτες που αποφάσισαν να μεταδώσουν σε όλο το ευρύ κοινό αληθινά γεγονότα και προσωπικές ιστορίες τραγωδίας, επιμονής κι επιτυχίας, αληθινές στιγμές, μνήμες και πρόσωπα.

Βλέποντας μία τέτοια ταινία, ίσως αναλογιστείτε πόσο σημαντικά είναι τα προσωπικά βιώματα για την εξέλιξη του ανθρώπου. Όπως διαβάζουμε στο glow.gr, παρακάτω θα βρείτε μερικές απίστευτες προτάσεις films που βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα και τα οποία θα γεμίσουν ποιοτικά τις ώρες σας.

 

Αλύγιστος

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου ο αεροπόρος και πρώην Ολυμπιονίκης Λουίς Ζαμπερίνι πέφτει στον Ειρηνικό ωκεανό μαζί με άλλους δυο συνεπιβάτες του. Καταφέρνει να επιβιώσει όμως περιπλανώμενος για πολλές μέρες στη θάλασσα ώσπου συλλαμβάνεται από κάποιους Ιάπωνες. Τον οδηγούν σε στρατόπεδο συγκέντρωσης όπου βιώνει σκληρά βασανιστήρια και κακουχίες. Παρόλα αυτά καταφέρνει να αντέξει σε όλες τις δυσκολίες που του παρουσιάζονται μέχρι τη λήξη του πολέμου. Εν τέλει επιστρέφει στο σπίτι και στην οικογένειά του. Μία ταινία που παρουσιάζει την ωμότητα του πολέμου και τη δύναμη της θέλησης για ζωή κι επιβίωση.

 

Lion

Όταν ο πεντάχρονος Σαρού χάνεται στον σιδηροδρομικό σταθμό της περιοχής του, η ζωή του αλλάζει δραματικά. Το τρένο το οποίο τον μεταφέρει, τον απομακρύνει από την οικογένειά του. Καταλήγει έτσι σε μία αυστραλιανή οικογένεια μέσω ενός ορφανοτροφείου. Μεγαλώνει μέσα σε ένα όμορφο οικογενειακό κλίμα ώσπου κάποια στιγμή αποφασίζει να ψάξει την πραγματική του οικογένεια με μοναδική του βοήθεια τις αναμνήσεις της παιδικής του ηλικίας. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει είναι πολλές, το αποτέλεσμα όμως καθηλωτικό.

 

Ο Πιανίστας

Πρόκειται για μία ταινία, βραβευμένη με 3 Όσκαρ σε σκηνοθεσία του Adrien Brody. Η ιστορία αφορά τον Πολωνοεβραίο μουσικό Wladyslaw Szpilman, έναν άντρα ο οποίος κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου προσπαθεί να αντέξει και να κρατηθεί στη ζωή στο γκέτο Βαρσοβίας. Έρχεται αντιμέτωπος με την πείνα, τον εξευτελισμό και τη φτώχεια. Μία αφήγηση η οποία καταφέρνει να απεικονίσει ταυτόχρονα με έναν υποδειγματικό και μη ρητορικό τρόπο το Ολοκαύτωμα.

 

The Big Sick

Αυτή η ρομαντική κομεντί βασισμένη σε πραγματική ιστορία αποτελεί μια από τις καλύτερες ταινίες που σίγουρα δεν πρέπει να χάσετε. Ο Kumail Nanjiani και η Emily Gardner είναι δύο άνθρωποι οι οποίοι ερωτεύονται και δημιουργούν μία υπέροχη σχέση μεταξύ τους. Παρόλα αυτά προέρχονται από διαφορετικές κοινωνίες που συγκρούονται μεταξύ τους. Ο Kumail αποτελεί μέλος μιας πακιστανικής κοινότητας η οποία δε δέχεται την κουλτούρα του δυτικού κόσμου. Στο συγκεκριμένο film ξετυλίγονται ευαίσθητα κοινωνικά θέματα, που ξεδιπλώνονται όμως με πολύ αστείο, όχι όμως κι ελαφρύ τρόπο.

 

Το λουλούδι της ερήμου

Όλες οι κοινωνίες στον κόσμο δεν είναι οι ίδιες. Δυστυχώς υπάρχουν γυναίκες που βιώνουν τη βία και την κακοποίηση που επιβάλλει η κοινωνία για αυτές. Η ιστορία μίας γυναίκας η οποία γεννήθηκε στη Σομαλία και πέρασε μέσα από πολλές δυσκολίες αποτυπώνεται στη συγκεκριμένη ταινία. Η Γουόρις Ντίρι, όπως ονομάζεται, κατόρθωσε να διαφύγει από την κοινωνία στην οποία μεγάλωσε και ταλαιπωρήθηκε χαράζοντας τη δική της πορεία στη ζωή. Καταφέρνει και γίνεται γνωστό μοντέλο και υπερασπίζεται στο 100% τα γυναικεία δικαιώματα. Μία ταινία που κάθε γυναίκα θα πρέπει να δει.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω