Εξ αποστάσεως οι φετινοί τελικοί του «F1 IN SCHOOLS 2020»

AUTO-MOTO 29.4.2020 | 23:50 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Εξ αποστάσεως οι φετινοί τελικοί του «F1 IN SCHOOLS 2020»

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΖΕΡΤΖΕΒΕΛΗΣ || [email protected]

Με αξιώσεις η ARROW RACING TEAM στους Εθνικούς Τελικούς!

Ο Κοροναϊός δεν έπληξε μόνο την παγκόσμια οικονομία αλλά χτύπησε και τις πιο αξιόλογες διοργανώσεις οι οποίες κάθε χρόνο σηματοδοτούν την τεχνολογική ανάπτυξη της νέας εποχής, που όπως διαφαίνεται ήρθε με γοργούς ρυθμούς! Κάθε χρόνο τέτοια εποχή σε όλο τον κόσμο, όσα σχολεία και οικογένειες έχουν παιδιά που διακατέχονται από ένα κατασκευαστικό και τεχνολογικό δαιμόνιο, μόνο ήσυχοι δεν κοιμούνται! Η προετοιμασία των 28 σχολικών ομάδων οι οποίες συμμετέχουν φέτος στον Εθνικό μας τελικό του διαγωνισμού «F1 in Schools» βρίσκεται στην φάση της απογείωσης! Τα παιδιά βιώνουν καλά στο μυαλό τους τι σημαίνει προγραμματισμός, προετοιμασία, και ομαδικό πνεύμα συνεργασίας, το οποίο θεωρείται ως η απαραίτητη συνταγή επιτυχίας την οποία τα όλη η ομάδα καλείται να βιώσει.

Mία από τις ομάδες που θέλει φέτος να πρωταγωνιστήσει, είναι η ομάδα «Arrow Racing Team» του σχολείου «Εκπαιδευτική Αναγέννηση», η οποία προκρίθηκε φέτος στον εθνικό τελικό του διαγωνισμού

Η «Arrow Racing Team» που αποτελείται από παιδιά Λυκείου, θα συναγωνιστεί με άλλες 28 σχολικές ομάδες, για την πρόκριση στους παγκόσμιους τελικούς του διαγωνισμού, που θα γίνουν στην Σιγκαπούρη τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Οι εθνικοί τελικοί θα πραγματοποιηθούν εξ αποστάσεως, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η "Arrow Racing Team" πήρε την πρόκριση της στους Εθνικούς Τελικούς μετά από έξι μήνες προετοιμασίας. Οι απαιτήσεις του συγκεκριμένου πρωταθλήματος κρίνονται εξαιρετικά υψηλές και στόχος του είναι να ενισχύσει το ενδιαφέρον των μαθητών για τις Φυσικές Επιστήμες, τις Νέες Τεχνολογίες, τη Μηχανική, τα Μαθηματικά, τα Μάρκετινγκ, τα Μέσα Ενημέρωσης, κλπ.

Ο τρόπο διεξαγωγής των φετινών τελικών θα είναι εντελώς διαφορετικός από τις προηγούμενες χρονιές, καθώς –λόγω της πανδημίας- θα πραγματοποιηθούν εξ αποστάσεως. Η βασική διαφορά από τις προηγούμενες χρονιές είναι το ότι καταργείτε το καθαρά αγωνιστικό μέρος του διαγωνισμού, καθώς και η κατασκευή των αμαξιδίων.

Κατά συνέπεια η αξιολόγηση των ομάδων θα γίνει στα θεωρητικά σκέλη του διαγωνισμού.

Τα μέλη της ομάδας είναι οι: Βάγγος Βουλουμάνος, Έργης Παπαδόπουλος, Γιάννης Νεόφυτος, Μάνια Ζωγράφου, Γιώργος Ευσταθόπουλος, ΒασίληςΤσάδαρης, Λευτέρης Λίτινας, Στέλιος Χατζήβεης

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω