Λαχταριστή σούπα με τορτελίνι, kale και γλυκοπατάτα

ΓΕΥΣΗ 22.9.2020 | 20:41 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Λαχταριστή σούπα με τορτελίνι, kale και γλυκοπατάτα

THESSNEWS-DESK

Θρεπτική και χορταστική σούπα με τορτελίνια τυριού, λαχανίδα και κεφτεδάκια γαλοπούλας


Συστατικά

2 κ. σούπας ελαιόλαδο

230 gr λουκάνικο γαλοπούλας

1 γλυκοπατάτα σε κυβάκια

1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

1 kale ψιλοκομμένο

1 1/2 lt ζωμός κοτόπουλου

14 μεγάλα τορτελίνια με γέμιση τυρί

αλάτι, πιπέρι

παρμεζάνα τριμμένη

 

Τρόπος μαγειρέματος σύμφωνα με το tlife.gr

Χάραξε τα λουκάνικα γαλοπούλας κατά μήκος και αφαίρεσε το ψαχνό (γέμιση) από το περίβλημά τους.

Πλάσε το κρέας από τα λουκάνικα σε μπαλάκια σαν μικρά κεφτεδάκια.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε μισή κουταλιά λάδι σε μέτρια φωτιά και τσιγάρισε τα κεφτεδάκια για δύο λεπτά την κάθε πλευρά.

Αφαίρεσε τα κεφτεδάκια, σκούπισε την κατσαρόλα και πρόσθεσε το υπόλοιπο λάδι.

Μόλις ζεσταθεί, ρίξε την γλυκοπατάτα και σοτάρισε για πέντε λεπτά.

Πρόσθεσε και το κρεμμύδι με το σκόρδο και αλατοπίπερο και συνέχισε το σοτάρισμα για άλλα πέντε λεπτά.

Βάλε και το kale στην κατσαρόλα και σοτάρισε για τρία λεπτά πριν προσθέσεις τον ζωμό με αλατοπίπερο.

Σιγόβρασε τα υλικά για 15 λεπτά, έπειτα πρόσθεσε τα κεφτεδάκια και βράσε για άλλα τρία λεπτά.

Δυνάμωσε την φωτιά και μόλις ξεκινήσει ο έντονος βρασμός, πρόσθεσε τα τορτελίνια και βράσε για τέσσερα λεπτά (ή σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας).

Σέρβιρε την σούπα σε μπολ πασπαλίζοντας με παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Φωτογραφία από planet_fox από το Pixabay

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω