Γιατί και πως ο κορωνοϊός «χτυπάει» τους νέους – Οι εξηγήσεις του Τσιόδρα

ΥΓΕΙΑ 6.4.2020 | 19:19 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Γιατί και πως ο κορωνοϊός «χτυπάει» τους νέους – Οι εξηγήσεις του Τσιόδρα

THESSNEWS-DESK

Ο υπεύθυνος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την σημερινή ενημέρωση αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους νοσούν κάποιοι νέοι από τον Covid-19, καθώς και για την προσπάθεια των επιστημόνων να εξηγήσουν τους σπάνιους θανάτους σε μικρές ηλικίες

«Στην πατρίδα μας στο σύνολο των κρουσμάτων μεταξύ 40-64 έχει καταγραφεί το 45%. Στις μικρές ηλικίες μόλις 2,8% της νόσου. Ακόμα πιο δύσκολο να εξηγηθούν είναι οι σπάνιοι θάνατοι στις νέες ηλικίες. Γίνεται τεράστια προσπάθεια για να κατανοηθεί η παθογένεια της νόσου», δήλωσε ο κ.Τσιόδρας.

«Πέραν της ηλικίας και των νοσημάτων, τι άλλο υπάρχει και νοσούν και κάποιοι νέοι; Οι επιστήμονες ψάχνουν την πιθανότητα για ειδικά γονίδια, όπως εκείνο του υποδοχέα που χρησιμοποιεί ο ιός για να επιτεθεί. Παραλλαγές στο γονίδιο αυτό, μπορούν να κάνουν την πόρτα λίγο πιο ανοιχτή ή λίγο πιο κλειστή. Υπάρχει μια ουσία που βοηθά τους πνεύμονές μας που τους κάνει εύκαμπτους. Μπορεί γρήγορα να εξαντλείται στους ασθενείς με κορωνοϊό» συμπλήρωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και κατέληξε:

«Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πως η άμυνά μας ανταποκρίνεται στον ιό. Σε μερικούς λίγους νέους, ένα πολύ αντιδραστικό ανοσοποιητικό θα μπορούσε να οδηγήσει σε καταιγίδα φλεγμονής. Αν ελαττώσουμε την πιθανή έκθεση στον ιό στο ελάχιστο, είναι πολύ πιθανό να πάμε καλά».

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω