Ξεκίνησε το 12ο Διεθνές Συνέδριο Ποιότητας Αέρα το οποίο διεξάγεται διαδικτυακά

THESSCITY 6.4.2020 | 17:28 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Ξεκίνησε το 12ο Διεθνές Συνέδριο Ποιότητας Αέρα το οποίο διεξάγεται διαδικτυακά

THESSNEWS-DESK

Από σήμερα Δευτέρα, 6 Απριλίου, διεξάγεται διαδικτυακά το «12ο  Διεθνές Συνέδριο Ποιότητας Αέρα – Επιστήμη και Εφαρμογή (Air Quality 2020)» αφιερωμένο στη μνήμη των συνανθρώπων μας που άφησαν την τελευταία τους πνοή στον αγώνα κατά του κορωνοϊού.

Η απόφαση να μην πραγματοποιηθεί το Συνέδριο κατά  συμβατικό τρόπο από 9 έως 13 Μαρτίου 2020 στο Α.Π.Θ. πάρθηκε μόλις μια εβδομάδα πριν την έναρξη των εργασιών. Για να μην πάει χαμένη η πολυετής προσπάθεια εκατοντάδων ερευνητών, επιστήμονες του Α.Π.Θ. προσκάλεσαν τους συνέδρους να συμμετάσχουν σε μια ιδιαίτερα πρωτοπόρα διαδικτυακή εκδοχή (βλ. https://airquality2020.meng.auth.gr/). Πάνω από 200 ανταποκρίθηκαν, παρά τις ιδιαιτερότητες της περιόδου που όλοι βιώνουμε, κυρίως γιατί η Ατμοσφαιρική Ρύπανση αποτελεί άλλο ένα καίριο παράγοντα που συνδέεται άμεσα με την υγεία.

Το Συνέδριο διοργανώνεται από το Εργαστήριο Μετάδοσης Θερμότητας και Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ., σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Hertfordshire της Αγγλίας. Συμμετέχουν οι εγκυρότεροι παγκοσμίως ερευνητές στο τόσο σημαντικό αυτό επιστημονικό πεδίο. Σε  ειδικές συνεδρίες θα θιγούν διάφορα εξόχως επίκαιρα αντικείμενα, όπως Αέρια Ρύπανση και Υγεία, Καινοτόμοι Αισθητήρες Αέριας Ρύπανσης, Ναυτιλία και Αέριοι Ρύποι.

Μεγάλοι χορηγοί του Συνεδρίου, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Α.Π.Θ., είναι οι εταιρείες TSI και ΤΙΤΑΝ Α.Ε., ενώ στους χορηγούς συγκαταλέγονται η Alumil A.E.,  η Emisia A.E., το Κτήμα Γεροβασιλείου και ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας Α.Π.Θ. Τέλος το Συνέδριο υποστηρίζεται και από τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης και τις εταιρείες Draxis, Fibran και Intergeo.

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω