Χρ. Γιαννούλης: Με ψίχουλα η ΝΔ οδηγεί τη χώρα στην ακραία φτώχεια

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 6.4.2020 | 22:03 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Χρ. Γιαννούλης: Με ψίχουλα η ΝΔ οδηγεί τη χώρα στην ακραία φτώχεια

THESSNEWS-DESK

"Στην Ελλάδα σήμερα στο δημόσιο εθνικό σύστημα υγείας δίνεται μία τεράστια μάχη, από τους ήρωες εργαζόμενους στο χώρο της υγείας. Κάνω ωστόσο έκκληση στην κυβέρνηση να μην τους μετατρέψει σε ήρωες με παντόφλες, όπως ο Βασίλης Λογοθετίδης στη γνωστή ταινία, όπου αναγκάζεται να πουλήσει το ξίφος του για να δει τον αδριάντα του να φωτίζεται" σχολίασε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης. 

«Δεν μπορεί οι άλλες χώρες να διαθέτουν το 15% του ΑΕΠ και η ΝΔ με ψίχουλα να οδηγεί τη χώρα σε ακραία φτώχεια» τόνισε ο βουλευτής στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΙ. Παράλληλα κάλεσε την κυβέρνηση να ανταποκριθεί στο κάλεσμα των εργαζομένων στο χώρο της υγείας και να στηρίξει τον ηρωικό αγώνα που δίνουν καθημερινά.      

«Είναι καλές οι δημόσιες τοποθετήσεις αλλά πρέπει να έχουν αντιστοίχηση με έργα. ΑΧΕΠΑ, Παπανικολάου και άλλα νοσοκομεία υποδοχής κάνουν εκκλήσεις προς την πολιτεία για στήριξη και αυτή η στήριξη πρέπει να είναι εκ των  ων ουκ άνευ σε αυτή τη δημόσια συζήτηση. Τις καταγγελίες των νοσοκομειακών γιατρών για τις σοβαρές ελλείψεις ελάχιστα μέσα ενημέρωσης τις φιλοξένησαν. Αναρωτιέται ακόμη και τώρα ο κύριος Γεωργιάδης ποια νοσοκομεία έκλεισαν με ευθύνη της ΝΔ; Απαντώ. Στη Θεσσαλονίκη το «Λοιμωδών» και η «Παναγία». Τα δύο νοσοκομεία θα προσέφεραν σημαντική βοήθεια στη μάχη κατά της πανδημίας» πρόσθεσε μεταξύ άλλων. 

«Στον τομέα της οικονομίας παρατηρούμε ένα πογκρόμ δημοσιευμάτων από ΜΜΕ που αναδεικνύουν μόνο τα θετικά της κυβέρνησης, την ώρα που η αγορά απευθύνει κραυγή αγωνία. Ζούμε την εξής σχιζοφρένεια. Δεν μπορεί οι άλλες χώρες να διαθέτουν το 15% του ΑΕΠ και η ΝΔ με ψίχουλα να οδηγεί τη χώρα σε ακραία φτώχεια» κατέληξε. 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω