Κορωνοϊός: Σήμερα το διάγγελμα της Βασίλισσας Ελισάβετ - Τι θα πει στους Βρετανούς

ΚΟΣΜΟΣ 5.4.2020 | 19:29 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Κορωνοϊός: Σήμερα το διάγγελμα της Βασίλισσας Ελισάβετ - Τι θα πει στους Βρετανούς

THESSNEWS-DESK

Η βασίλισσα Ελισάβετ στις 8 σήμερα το βράδυ (ώρα Αγγλίας) θα απευθύνει διάγγελμα στους Βρετανούς.

Η βασίλισσα Ελισάβετ αναμένεται αφενός να ευχαριστήσει τους εργαζομένους στο εθνικό σύστημα υγείας της Βρετανίας και αφετέρου να απευθύνει έκκληση στους Βρετανούς να δείξουν αυτοπειθαρχία στη μάχη με τον κορωνοϊό.

Στα τέσσερα λεπτά του μηνύματός της για την ανύψωση του ηθικού των Βρετανών που θα έχει μαγνητοσκοπηθεί στο παλάτι του Ουίνδσορ η βασίλισσα Ελισάβετ θα πει μεταξύ άλλων:

«Ελπίζω στα χρόνια που θα ακολουθήσουν όλοι να μπορούν να νιώθουν υπερήφανοι για το πώς αντέδρασαν στην πρόκληση αυτή. Και όλοι όσοι θα έρθουν μετά από εμάς θα μπορούν να πουν ότι οι Βρετανοί αυτής της γενιάς αποδείχθηκαν τόσο δυνατοί όσο κανείς άλλος βασιζόμενοι στην αυτοπειθαρχία, την αποφασιστικότητα και το αίσθημα αλληλεγγύης που χαρακτηρίζουν ακόμα αυτή χώρα».

Αυτό θα είναι μόλις το τέταρτο διάγγελμα που θα κάνει στα 68 χρόνια της βασιλείας της εκτός προγράμματος η Ελισάβετ - κάθε χρόνο απευθύνει ένα μήνυμα για τα Χριστούγεννα και μια ομιλία για την πολιτική που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση.

Οι προηγούμενες τρεις φορές ήταν το 1997, μετά τον θάνατο της Νταϊάνας σε τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι, το 1991 κατά τη διάρκεια του Πολέμου του Κόλπου και το 2002 ενόψει της κηδείας της βασιλομήτωρος.

Βρετανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι πριν να κάνουν την βιντεοσκόπηση ζήτησαν συμβουλή από το Medical Household για να περιορίσουν στο ελάχιστον τον κίνδυνο τόσο για τη βασίλισσα όσο και για οποιονδήποτε άλλο. Την παραγωγή του βίντεο ανέλαβαν τα BBC Studios Events χρησιμοποιώντας ένα δωμάτιο στο παλάτι προκειμένου να διατηρήσουν «την απαραίτητη απόσταση» ανάμεσα στη μονάρχη και τον μοναδικό καμεραμάν στο δωμάτιο.

 

Φωτογραφία από Pexels από το Pixabay

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω