Ο πιο «σκληρός» Απρίλης: «Μένουμε Σπίτι» μέχρι και τις 27 του μήνα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 5.4.2020 | 08:30 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Ο πιο «σκληρός» Απρίλης: «Μένουμε Σπίτι» μέχρι και τις 27 του μήνα

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ || [email protected]

Τρεις εβδομάδες ακόμα σε καραντίνα θα μείνει η Ελλάδα μετά την επέκταση των μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας μέχρι τις 27 Απριλίου.

«Η ισχύς της κοινής απόφασης των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών με τίτλο: «Επιβολή του μέτρου του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού» παρατείνεται μέχρι και τις 27 Απριλίου και ώρα 6:00 το πρωί» ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Άλλες τρεις βδομάδες μπροστά μας, σκληρής προσπάθειας και επιμονής στο δόγμα-στόχο «Μένουμε Σπίτι»» σημείωσε με νόημα.

Νωρίτερα, είχε τονίσει πως η ενότητα, η αποφασιστικότητα και η πειθαρχία που έχει δείξει μέχρι σήμερα συντριπτικά η ελληνική κοινωνία, μας έχει επιτρέψει να ακολουθήσουμε μία διαφορετική πορεία από τις περισσότερες άλλες χώρες, είτε στην Ευρώπη, είτε σε όλο τον κόσμο.

Προειδοποίησε όμως ότι το αποτέλεσμα αυτό, μπορεί σε ελάχιστες ώρες, αλλά και μέρες, να ανατραπεί. «Για να το διασφαλίσουμε, χρειάζεται να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα με την ίδια επιμονή, με την ίδια υπομονή, με το ίδιο πείσμα. Να συνεχίσουμε να κρατάμε την τύχη μας στα δικά μας χέρια» συμπλήρωσε.

Τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας αναμένεται να αυστηροποιηθούν τις επόμενες μέρες λόγω και του Πάσχα και της... σκέψης αρκετών να εκδράμουν στα χωριά τους παρά τις απαγορεύσεις.

Πλέον δεν διεκπεραιώνονται δηλώσεις αλλαγής διεύθυνσης κατοικίας από φυσικά πρόσωπα με ηλεκτρονικό τρόπο, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων. Το ίδιο ισχύει και για τυχόν υποβληθείσες χειρόγραφες δηλώσεις στις Δ.Ο.Υ. Με νεότερη απόφαση θα οριστούν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που θα συνυποβάλλονται για την εξέταση αιτήματος αλλαγής διεύθυνσης κατοικίας και αυτό μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

Η απόφαση ισχύει για δηλώσεις μεταβολής κατοικίας που θα υποβληθούν μέχρι την λήξη των έκτακτων μέτρων για την απαγόρευση κυκλοφορίας.

 

Τι ισχύει για τα άτομα με προβλήματα υγείας

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε ότι οι περιορισμοί που έχουν τεθεί «δεν αφορούν συμπολίτες μας με σοβαρά προβλήματα υγείας, που έχουν ανάγκη είτε σωματικής άσκησης, είτε άλλων θεραπευτικών πρακτικών, όπως το κολύμπι ή άλλους τρόπους αποκατάστασης».

«Θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι θα πρέπει να συνοδεύει την άσκησή τους αυτή, τόσο το απαραίτητο πιστοποιητικό, όσο και η απαραίτητη γνωμοδότηση του γιατρού τους. Παιδιά με αυτισμό, συμπολίτες μας με σκλήρυνση κατά πλάκας, πολίτες σε φάσεις αποκατάστασης, είναι πάντα στο επίκεντρο της προσοχής μας, της φροντίδας μας, αλλά και του σεβασμού μας» συμπλήρωσε.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω