Δώρισε γάντια, μάσκες και αντισηπτικά

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 5.4.2020 | 09:45 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Δώρισε γάντια, μάσκες και αντισηπτικά

THESSNEWS-DESK

Μετά τη δωρεά μασκών στη Δημοτική Αστυνομία Κορδελιού – Ευόσμου, η Οικοδομική Αλεξανδρίδη προσέφερε μάσκες, γάντια και αντισηπτικά τόσο στο αστυνομικό τμήμα του Ευόσμου, όσο και στον Ξενώνα Γυναικών Θυμάτων Βίας του δήμου.

«Μαζί με τα αδέλφια και συνεταίρους μου, προχωρήσαμε σε αυτήν τη δωρεά, προκειμένου να βοηθήσουμε κι εμείς από την πλευρά μας –και ο καθένας όσο μπορεί με το υστέρημά του- στις δύσκολες στιγμές που περνάμε. Υπάρχουν ελλείψεις και στη Δημοτική Αστυνομία και τον ξενώνα κακοποιημένων γυναικών του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, αλλά και στο αστυνομικό τμήμα το οποίο επισκεφθήκαμε χθες προσφέροντας μάσκες, γάντια, αντισηπτικά. Όλοι πρέπει να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε», δήλωσε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας και αντιπρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Λευτέρης Αλεξανδρίδης.

«Βοηθήσαμε τις συγκεκριμένες δομές –θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε κι άλλες στη συνέχεια- γιατί αυτοί οι άνθρωποι βάζουν πλάτη σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή, είναι οι μικροί ήρωες της κοινωνίας και κάθε μέρα παλεύουν, με κίνδυνο της υγείας τους, να κρατήσουν την κοινωνία όρθια», εξήγησε μιλώντας στον Flash.

«Έχουμε προβλήματα με τις τεχνικές εταιρείες και τις οικοδομικές επιχειρήσεις, διότι εμείς δεν έχουμε τις συμβάσεις στο ΕΡΓΑΝΗ. Αυτήν τη στιγμή, λοιπόν, δεν μπορούμε να περάσουμε τους εργαζόμενούς μας, ούτως ώστε να πάρουν και αυτοί το βοήθημα. Πρόκειται για εργαζόμενους και επιχειρήσεις που έχουν σταματήσει τη λειτουργία τους, υπάρχουν τιμολόγια που έχουν κοπεί σε εταιρείες και δεν γίνεται να πληρωθούν, την ώρα που πρέπει να καταβληθεί ο ΦΠΑ για αυτά. Υπάρχουν προβλήματα που πρέπει ανά κλάδο να τα δει η κυβέρνηση. Σιγά σιγά λύνονται, αλλά είναι σημαντικό να δούμε τι γίνεται με τους εργαζόμενους, να μην υπάρξει πρόβλημα διαβίωσης στις οικογένειές τους και εκεί έχουμε ρίξει όλο το βάρος ως επαγγελματίες» ανέφερε για τα προβλήματα στην αγορά. 

Ερωτηθείς για την επόμενη μέρα, ο κ. Αλεξανδρίδης, αντιπρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, σχολίασε:

«Το μεγάλο πρόβλημα είναι με τον κορονοϊό, να μπορέσουμε να ξεπεράσουν αυτόν το μεγάλο σκόπελο. Από εκεί και πέρα, στην οικονομία, οι Έλληνες προέρχονται από μία δεκαετή κρίση και νομίζω ότι αυτή που έρχεται δεν θα είναι όπως η προηγούμενη. Πλέον, γνωρίζουμε, είμαστε πιο προετοιμασμένοι και σαν κράτος, πιστεύω ότι θα ξεπεράσουμε το πρόβλημα και γρήγορα θα βρούμε τους ρυθμούς μας, αρκεί να μην κρατήσει το πρόβλημα πολύ. Αν σε έναν ή δύο μήνες, το πολύ, αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, νομίζω ότι την οικονομική κρίση θα μπορέσουμε γρήγορα να την ξεπεράσουμε» 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω