Πως θα φτιάξετε κέικ με… μπανάνα και αχλάδι!

ΓΕΥΣΗ 4.4.2020 | 21:31 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Πως θα φτιάξετε κέικ με… μπανάνα και αχλάδι!

THESSNEWS-DESK

Λαχταριστό κέικ με μπανάνα και αχλάδι. Λαχταριστή συνταγή του Γιώργου Τσούλη.

ΥΛΙΚΑ

100 γρ. βούτυρο λιωμένο

250 γρ. ώριμες μπανάνες

100 γρ. καστανή ζάχαρη

2 αχλάδια, κομμένα σε κυβάκια

1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου

1 κ.γ. βανίλια εκχύλισμα

1 Αυγό, large

150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

Μισό κ.γ. σόδα

50 γρ. καρύδια, πολύ ψιλοκομμένα

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα.

2.Βουτυρώνουμε μία ορθογώνια φόρμα για κέικ 25x15 εκατοστά και στρώνουμε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη λαδόκολλα σε όλη την επιφάνεια του σκεύους αφήνοντας να προεξέχει ώστε να μπορούμε να ξεφορμάρουμε το κέικ εύκολα.

3.Χτυπάμε στο μούλτι τις μπανάνες μαζί με το βούτυρο και τη ζάχαρη.

4.Αδειάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε μέσα τα αχλάδια αφού τα έχουμε πασπαλίσει με λίγο αλεύρι.

5.Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό το αυγό σε δυνατή ταχύτητα και ρίχνουμε μέσα τη βανίλια και το σιρόπι σφενδάμου. Προσθέτουμε το αλεύρι και τη σόδα και χτυπάμε για ένα – δύο λεπτά ακόμα.

6.Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε μέσα το μείγμα με τις μπανάνες και τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

7.Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα και ψήνουμε για 45 λεπτά μέχρι να πάρει ένα σκούρο χρώμα απ’ έξω αλλά μέσα να είναι ακόμα μαλακό και υγρό.

8.Ελέγχουμε μπήγοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ να δούμε αν είναι έτοιμο, το ξεφορμάρουμε, αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά κόβουμε σε φέτες και πασπαλίζουμε με λίγο σιρόπι σφενδάμου.

Φωτογραφία από Manfred Richter από το Pixabay

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω