Κορωνοϊός: Σοβαρά ερωτηματικά για την ιχνηλάτηση κρούσματος στην Θεσσαλονίκη

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 3.4.2020 | 21:23 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Κορωνοϊός: Σοβαρά ερωτηματικά για την ιχνηλάτηση κρούσματος στην Θεσσαλονίκη

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ || [email protected]

Αναστάτωση επικρατεί στους εργαζόμενους εργοστασίου στην Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου στη Θεσσαλονίκη μετά τον τραγικό χαμό συναδέλφου τους από κορωνοϊό.

Ο 52χρονος χειριστής κλαρκ έχασε σήμερα την μάχη με τον κορωνοϊό στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Ο ίδιος ήταν το δεύτερο κρούσμα στην επιχείρηση καθώς νωρίτερα είχε επιβεβαιωθεί ως φορέας του ιού ένας 58χρονος που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Ο 58χρονος είναι οδηγός του λεωφορείου της επιχείρησης που μετέφερε 11 εργαζόμενους από την πόλη στην βιομηχανική περιοχή, ένας εξ αυτών ήταν και ο 52χρονος που έφυγε σήμερα από την ζωή.

Ο 58χρονος φέρεται να ταξίδεψε πρόσφατα στην Καστοριά και από εκεί να κόλλησε τον ιο ενώ ο 52χρονος εκτιμάται ότι κόλλησε από τον συνάδελφό του.

Το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης διερεύνησε μετά από καταγγελία από το Σωματείο Χειριστών τους λόγους που το εργοστάσιο συνέχισε να λειτουργεί ενώ υπήρχαν κρούσματα κορωνοϊού και ανακάλυψε ότι στους περίπου 100 εργαζόμενους δεν έγινε καμία ιχνηλάτηση από τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία.

Το ΕΚΘ προχώρησε σε καταγγελία στην αστυνομία ότι το εργοστάσιο ήταν σε λειτουργία πάρα τα κρούσματα ζητώντας να τηρηθούν αυστηρά τα μέτρα σε αυτές τις περιπτώσεις. Το εργοστάσιο θα παραμείνει κλειστό, για την ώρα μόνο την Δευτέρα, λόγω πένθους.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω