Έκκληση Τσιόδρα στους επιστήμονες: «Μην αποπροσανατολίζουμε το κοινό» (video)

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 3.4.2020 | 19:53 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Έκκληση Τσιόδρα στους επιστήμονες: «Μην αποπροσανατολίζουμε το κοινό» (video)

THESSNEWS-DESK

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την σημερινή ενημέρωση απεύθυνε δημόσια  έκκληση στους επιστήμονες να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή με τις ανακοινώσεις στο ευρύ κοινό, σε σχέση με επιστημονικές προτάσεις ή ευρήματα που αφορούν σε νέες μορφές διάγνωσης ή θεραπείας από τον κορωνοϊό.

Ο λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, σημείωσε πως “θα πρέπει να προστατευτούν οι ασθενείς και η βιοιατρική κοινότητα από πιθανά λάθη” για να συμπληρώσει. “Χρειάζεται να τηρούμε τα προσωπικά δεδομένα και να μην αποπροσανατολίζουμε το κοινό”.

Όπως υπογράμμισε, “η πατρίδα μας έχει εξαιρετικά υψηλού επιπέδου επιστημονικές ομάδες, οι οποίες συμμετέχουν σε ερευνητικές προσπάθειες για τον νέο ιό που θα περάσουν τον έλεγχο και την αξιολόγηση σύμφωνα με διεθνώς παραδεκτά κριτήρια. Παρακαλώ να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί σε δημόσιες ανακοινώσεις, στο ευρύ κοινό, επιστημονικών προτάσεων ή ευρημάτων για νέας μορφές διάγνωσης ή θεραπείας πριν αυτές αξιολογηθούν με τα κριτήρια της ιατρικής κοινότητας”, ενώ ανέφερε πως είχε αλληλογραφία για το συγκεκριμένο θέμα με τον πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω