Ελπίδες από νέο πειραματικό φάρμακο για τον κορωνοϊό - Τι δήλωσε ο Τσιόδρας (video)

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 3.4.2020 | 19:23 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Ελπίδες από νέο πειραματικό φάρμακο για τον κορωνοϊό - Τι δήλωσε ο Τσιόδρας (video)

THESSNEWS-DESK

Ελπιδοφόρο μήνυμα σήμερα στην καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορωνοϊό. Σύμφωνα με τον καθηγητής λοιμωξιολογίας ανακαλύφθηκε ένα νέο πειραματικό φάρμακο για τον ιό.  

Όπως ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την ενημέρωση της Παρασκευής, «πολύ πρόσφατα αποτελέσματα από την Ακαδημία Επιστημών της Κίνας δείχνουν πρόοδο όσον αφορά ανακάλυψη νέου πειραματικού φαρμάκου για τον κορωνοϊό», το οποίο εξήγησε ότι θα δοκιμαστεί για την καταπολέμηση του κορωνοϊού αλλά και για την πρόληψη λοίμωξης του ανθρώπινου οργανισμού από τον ιό.

«Είναι πολύ πιο αποτελεσματικό στα πειράματα που έγιναν απ’ όλα τα φάρμακα που υπάρχουν διαθέσιμα στην ανθρωπότητα αυτή τη στιγμή», σχολίασε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας έσπευσε πάντως να σημειώσει πως θα πρέπει όλοι μας να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, αναφορικά με όσα ανακοινώνονται για θεραπείες, φάρμακα και εμβόλια ενάντια στον κορωνοϊό. Η πανδημία και οι πιεστικές συνθήκες για έγκυρη πληροφόρηση επιβάλει αυξημένη επαγρύπνηση από την επιστημονική κοινότητα, είπε ο λοιμωξιολόγος.

 

Οι δηλώσεις του κ.Τσιόδρα: 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω