10.000 αιτήσεις για τα 800 ευρώ έως τώρα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 1.4.2020 | 12:30 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

10.000 αιτήσεις για τα 800 ευρώ έως τώρα

THESSNEWS-DESK

Άνοιξε τα μεσάνυχτα η ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr για τις αιτήσεις των εργαζομένων για τη λήψη της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ύψους 800 ευρώ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, που επικαλείται πηγές του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, μέχρι στιγμής, οι αιτήσεις ανέρχονται στις 10.000.

Στην υπεύθυνη δήλωση, που καλούνται να υποβάλουν οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων, των οποίων είτε η επιχειρηματική δραστηριότητά τους έχει ανασταλεί, με εντολή δημόσιας αρχής είτε πλήττονται σημαντικά, βάσει των οριζομένων από το υπουργείο Οικονομικών Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας (ΚΑΔ), λόγω του κορονοϊού, συμπεριλαμβάνονται, εκτός των προσωπικών τους στοιχείων και του αριθμού πρωτοκόλλου καταχώρισης της υπεύθυνης δήλωσης του εργοδότη στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», τα οποία αντλούνται αυτόματα από το Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» και τα στοιχεία του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού τους (ΙΒΑΝ).

Επίσης, δηλώνουν και το αν μισθώνουν κύρια κατοικία, καθώς και τα στοιχεία του εκμισθωτή και του μίσθιου ακινήτου, προκειμένου να τύχουν της έκπτωσης.

Η ανωτέρω ηλεκτρονική πλατφόρμα τηρείται για το σκοπό αυτό στη Γενική Διεύθυνση Εργασιακών Σχέσεων, Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία και Ένταξης στην Εργασία της Γενικής Γραμματείας Εργασίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Φωτογραφία από Welcome to all and thank you for your visit ! ツ από το Pixabay

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω