Κ. Ζέρβας στο ΡΘ: Πάει να δημιουργηθεί κίνημα «Δεν κολλάω» - Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι είμαστε σε πόλεμο

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 1.4.2020 | 10:38 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Κ. Ζέρβας στο ΡΘ: Πάει να δημιουργηθεί κίνημα «Δεν κολλάω» - Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι είμαστε σε πόλεμο

ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Την ανάγκη της κοινωνικής επαφής την καταλαβαίνω απόλυτα αλλά πρέπει να δούμε τι θέλουμε. Ένα μοντέλο πειθαρχίας ή ένα που είμαστε χαλαροί; Η χώρα μας θα πάει καλά γιατί είμαστε ένα βήμα μπροστά», τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη μιλώντας για τον κορωνοϊό και τα νέα δεδομένα που έχει δημιουργήσει.

Σχετικά με την στάση κάποιων πολιτών τις τελευταίες μέρες παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας ο δήμαρχος είπε χαρακτηριστικά ότι πάει να δημιουργηθεί ένα κίνημα «Δεν κολλάω» και τόνισε πως «κάποιος κόσμος δεν έχει καταλάβει ότι έχουμε τρίτο παγκόσμιο πόλεμο».

Αναφερόμενος και στην απόφαση για το κλείσιμο της Νέας Παραλίας προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός, ο κ. Ζέρβας αναφερώμενος στις εικόνες που είχαμε το Σαββατοκύριακο αναρωτήθηκε «τι θα γίνει τώρα σε λίγο καιρό που θα έχουμε 20ρια και 25ρια και θα ήμαστε ήδη πολλές μέρες στο σπίτι;» λέγοντας πως πρέπει να είμαστε ένα βήμα μπροστά.

Σχετικά με την κατάσταση με την καθαριότητα ο δήμαρχος τόνισε ότι «η πόλη έπρεπε να ήταν καθαρή, είναι καθαρή και θα είναι καθαρή και όχι μόνο αυτό αλλά προχωρούμε και σε έργα. Σε διαγραμμίσεις και έργα πρασίνου».

Παράλληλα είπε ότι πλέον καθώς όλοι ήμαστε στο σπίτι, υπάρχουν περισσότερα απορρίμματα στις γειτονιές αντί σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος όπως συνέβαινε παλιά οπότε άλλαξε και το πρόγραμμα των απορριμματοφόρων.

Για το «Βοήθεια στο Σπίτι» ο δήμαρχος κάλεσε τον κόσμο που έχει ανάγκη να καλέσει εάν το επιθυμεί στο τηλέφωνο 2310550989 προκειμένου να εξυπηρετηθούν και να τους παραχθεί βοήθεια.

Σχετικά με τους άστεγους, ο κ. Ζέρβας τόνισε ότι «ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει διάφορες δομές και για τους άστεγους. Έχουμε βρει εναλλακτικούς χώρους ώστε να γίνεται και η σίτιση και η φιλοξενία τους και η καθαριότητα τους με πιο ασφαλείς τρόπους και σε συνεργασία και με την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης».

Τέλος ο κ. Ζέρβας σημείωσε ότι «μέσα από όλο αυτό με τον κορωνοϊό, θα προχωρήσει πολύ γρήγορα η ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Η επόμενη μέρα θα είναι μια μέρα και για τον δήμο Θεσσαλονίκης πολύ πιο ηλεκτρονική. Ο δήμος και το κράτος έτσι θα είναι πολύ πιο φιλόξενο απέναντι στους πολίτες».

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω