Χαρδαλιάς: Αν χρειαστεί θα φτιάξουμε και πλωτά νοσοκομεία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 31.3.2020 | 19:33 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Χαρδαλιάς: Αν χρειαστεί θα φτιάξουμε και πλωτά νοσοκομεία

THESSNEWS-DESK

«Η ελληνική πολιτεία είναι έτοιμη με πολλά σχέδια στο «τραπέζι», στην περίπτωση που υπάρξει μεγάλη διασπορά στα νησιά» τόνισε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή ενημέρωση.

Ο κ. Χαρδαλιάς απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, παραδέχτηκε για ακόμη μία φορά πώς οι αεροδιακομιδές είναι δύσκολες, σημείωσε ωστόσο ότι το κράτος είναι έτοιμο και γι’ αυτήν την περίπτωση.

Μάλιστα, έκανε σαφές ότι αυτός ήταν ο λόγος που από την πρώτη στιγμή πάρθηκαν μέτρα για τα νησιά - ότι δηλαδή θα ταξιδεύουν σε αυτά μόνο ντόπιοι και όχι τουρίστες - προκειμένου να εμποδιστεί η εξάπλωση του ιού. «Από την πρώτη στιγμή έχουμε ξεκαθαρίσει να μένουμε μακριά από τα νησιά μας» είπε χαρακτηριστικά. Ανέφερε πάντως πως υπάρχουν αρκετά σχέδια έτοιμα για να ανταποκριθούν οι αρχές.

Ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι οι αεροδιακομιδές είναι δύσκολες, γι' αυτό υπάρχουν πολλά ειδικά σχέδια. Ένα από αυτά είναι να υπάρξει εναέρια βοήθεια ακόμη και με πλωτά μέσα για την παροχή ιατρικής βοήθειας. Μάλιστα διαβεβαίωσε ότι η πολιτεία είναι έτοιμη και για πλωτά νοσοκομεία για να συνδράμουν στο έργο των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω