Εργαζόμενοι Θεαγενείου: Η κυβέρνηση επιδιώκει να διαμορφώσει εργασιακό καθεστώς γαλέρας

THESSCITY 31.3.2020 | 21:30 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Εργαζόμενοι Θεαγενείου: Η κυβέρνηση επιδιώκει να διαμορφώσει εργασιακό καθεστώς γαλέρας

THESSNEWS-DESK

Ανακοίνωση εξέδωσε ο σύλλογος εργαζομένων του Θεαγενείου, στην οποία αναφέρει ότι η κυβέρνηση με πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης (ΦΕΚ Τεύχος Α, αρ. φύλλου 68-20-3-2020) και συγκεκριμένα με το άρθρο 12 αναστέλλει τη νομοθετική ρύθμιση του 2015, που όριζε ότι σε καμία περίπτωση δεν επιβάλλεται πολιτική επιστράτευση ή οποιαδήποτε άλλη μορφή επίταξης προσωπικού υπηρεσιών, ως μέτρο αντιμετώπισης απεργίας ή ανάλογης μορφής κινητοποιήσεων, πριν ή μετά την κήρυξή τους.

«Είναι εντυπωσιακό ότι η πρόβλεψη αυτή που αφορά απεργίες εντάχθηκε στα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μετά από κάθε διάγγελμα του πρωθυπουργού η κυβέρνηση φέρνει και ένα νόμο, με τη διαδικασία της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, για το ξήλωμα των πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών, τον οποίο επιδιώκει να περνάει στα "ψιλά’’», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι.

«Δεν υπήρχε κανένας λόγος για τη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία. Φοβάται η κυβέρνηση το ενδεχόμενο να υπάρξουν σε συνθήκες πανδημίας απεργίες, που θα πάνε κόντρα στην προστασία της Δημόσιας υγείας; Όχι, είναι μέτρο για να μείνει το επόμενο διάστημα. Η κυβέρνηση επιδιώκει να διαμορφώσει εργασιακό καθεστώς γαλέρας με τις πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες στο γύψο, με τα εργατικά - συνδικαλιστικά δικαιώματα σε καραντίνα. Η μόνη χρησιμότητα του συγκεκριμένου άρθρου είναι να αφήσει πλήρως ελευθέρα τα χέρια της εργοδοσίας, για να κάνει ότι θέλει μέσα στους χώρους δουλειάς», τονίζουν.

«Δε θα μας κλείσουν τα στόματα! Η πολιτική επιστράτευση και η επίταξη απεργών είχε αρθεί τα προηγούμενα χρόνια, κάτω από τους αγώνες των εργαζομένων. Το Σωματείο Εργαζομένων καλεί  σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα όλους τους συναδέλφους και όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις», καταλήγουν.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω