Θετικό κρούσμα κορωνοϊού σε στρατόπεδο στην Άσσηρο - Μεγάλη ανησυχία από στρατιώτες και γονείς

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 30.3.2020 | 16:31 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Θετικό κρούσμα κορωνοϊού σε στρατόπεδο στην Άσσηρο - Μεγάλη ανησυχία από στρατιώτες και γονείς

ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΑΡΑΚΙΟΥΛΑΧ || [email protected]

Ανησυχία στο στρατόπεδο «Προκοπίδη» στην Άσσυρο μετά την επιβεβαίωση κρούσματος κορωνοϊού. Πρόκειται για στρατιώτη ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, επέστρεψε από την δεκαπενθήμερη άδεια του στο στρατόπεδο, ανέβασε πυρετό, μεταφέρθηκε στο στρατιωτικό νοσοκομείο 424 της Θεσσαλονίκης και διαγνώσθηκε θετικός στον ιό.

Ο στρατιώτης υπηρετεί στο 507 Μ/Κ της 34η Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας και από εχθές βρίσκεται σε κατοίκων περιορισμό. Έγινε ιχνηλάτιση των επαφών του και σύμφωνα με πληροφορίες 20 στρατιώτες που ήρθαν σε άμεση επαφή μαζί του διότι ήταν στον ίδιο θάλαμο, πήραν άδεια από το στρατόπεδο. Υπάρχει όμως έντονη ανησυχία μεταξύ των φαντάρων που υπηρετούν στο εν λόγω στρατόπεδο διότι και οι στρατιώτες του 501 Μ/Κ μοιράζονται μαζί με το 507 Μ/Κ τους ίδιους κοινόχρηστους χώρους.

«Υπήρχε η φημολογία για κρούσμα από τις προηγούμενες μέρες και τελικά επιβεβαιώθηκε εχθές το βράδυ. Μας συνέστησαν ηρεμία και να μην ανησυχούμε, αλλά όλοι μας είμαστε αναστατωμένοι διότι χρησιμοποιούμε τους ίδιους κοινόχρηστους χώρους. Σήμερα το πρωί έγινε μια πρόχειρη απολύμανση στο στρατόπεδο, ψεκάστηκαν επιφανειακά κάποιο χώροι, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε ήσυχοι. Σε αυτό το στρατόπεδο συνυπάρχουμε περίπου 450 άτομα μαζί και ενδέχεται να γίνουμε περισσότεροι διότι όλοι οι αποσπασμένοι στρατιώτες σε άλλες μονάδες, από σήμερα επιστρέφουν πίσω» τονίζει στο Ράδιο Θεσσαλονίκη φαντάρος του στρατοπέδου.

Η ανησυχία στο στρατόπεδο είναι μεγάλη τόσο μεταξύ των στρατιωτών όσο και μεταξύ των οικογενειών τους οι οποίοι από νωρίς έχουν κατακλύσει το τηλεφωνικό κέντρο του στρατοπέδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις οποίες μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη, υπάρχει και δεύτερο κρούσμα στο στρατόπεδο. Πρόκειται για στρατιώτη ο οποίος εκδήλωσε συμπτώματα στις 20 Μαρτίου. Έκανε το τεστ το οποίο βγήκε αρνητικό και την επόμενη μέρα έφυγε για τόπο καταγωγής του στην νότια Ελλάδα. Τα συμπτώματα συνεχίστηκαν και τις επόμενες μέρες, έκανε δεύτερο τεστ και βγήκε θετικό.

Το Ράδιο Θεσσαλονίκη προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον διοικητή του στρατοπέδου στην Άσσηρο αλλά μέχρι και αυτή την ώρα η επικοινωνία δεν κατέστη δυνατή.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι στρατιώτες του στρατοπέδου θα είναι υπό στενή παρακολούθηση για τις επόμενες μέρες.

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω