Πώς να φτιάξετε μαρμελάδα χωρίς κομμάτια φρούτου

ΓΕΥΣΗ 28.3.2020 | 21:52 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Πώς να φτιάξετε μαρμελάδα χωρίς κομμάτια φρούτου

THESSNEWS-DESK

Για τους λάτρεις της σπιτικής μαρμελάδας!

Πολλοί επιθυμούν στις σπιτικές μαρμέλαδες να γεύονται μικρά κομματάκια φρούτων. Άλλοι πάλι όχι. Για τους δευτέρους λοιπόν που προτιμούν τη μαρμελάδα να μοιάζει με ζελέ σας έχω τη λύση.

Σύμφωνα με τον Pastry Chef Δημήτρη Μακρυνιώτη, οι μαρμελάδες αυτές γίνονται είτε με στράγγιση ζουμερών φρούτων σε τουλπάνι είτε με πολτοποίηση. Όσον αφορά το τουλπάνι, ενδείκνυται για φρούτα χυμώδη, που μπορούν να στυφτούν.

Η πολτοποίηση απαιτεί να βάλουμε τα φρούτα στο μπλέντερ. Για τα εσπεριδοειδή, αυτή είναι μία από τις πιο συνηθισμένες διαδικασίες, ωστόσο συνήθως χρειάζεται να βράσουμε τα φρούτα τουλάχιστον μία φορά επιπλέον για να ξεπικρίσει και να μαλακώσει η φλούδα.

Για να επιτύχουμε την επιθυμητή ομοιογενή υφή, είτε αλέθουμε τα φρούτα και ακολουθούμε τη διαδικασία του βρασμού είτε ετοιμάζουμε μια κανονική μαρμελάδα με κομμάτια φρούτων και έπειτα την περνάμε από το μπλέντερ.

Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει πιθανότητα να χρειαστεί ξανά δέσιμο, γιατί είναι πιθανό να βγάλει υγρά.

Φωτογραφία από Tesa Robbins από το Pixabay

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω