Ένα διαφορετικό challenge στο Facebook που μας καλεί να δώσουμε αίμα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 28.3.2020 | 09:00 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Ένα διαφορετικό challenge στο Facebook που μας καλεί να δώσουμε αίμα

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ || [email protected]

Με τον εγκλεισμό στα σπίτια λόγω κορωνοϊού η επικοινωνία των ανθρώπων γίνεται κυρίως μέσω των social media.

Τις τελευταίες μέρες έχουν ξεκινήσει διάφορα challenge (προκλήσεις) μεταξύ των χρηστών του Facebook. Άλλοι ανεβάζουν φωτογραφίες από την παιδική τους ηλικία και προσκαλούν φίλους τους να κάνουν το ίδιο, άλλοι παντρεμένοι πως ήταν με τον σύντροφό τους στα πρώτα χρόνια γνωριμίας, άλλοι προ(σ)καλούν τους φίλους τους να κουρευτούν ή να ξυριστούν, άλλοι προτείνουν ταινίες, σειρές, βιβλία κλπ.

Μια δημοτική παράταξη από την Έδεσσα όμως αποφάσισε να κάνει challenge για την Αιμοδοσία. Και ξεκίνησε τις προ(σ)κλήσεις ώστε πολίτες να πάνε εν μέσω επιδημίας Κορωνοϊού να δώσουν αίμα και να δημοσιεύσουν την αντίστοιχη φωτογραφία. Γιατί τώρα υπάρχει μεγάλη ανάγκη για αίμα.

«Κάθε φωτογραφία ας γίνει ένα μοντέλο διασποράς της ζωής! Κάθε σταγόνα αίμα ας γίνει ο κρίνος της ελπίδας και της αισιοδοξίας! Το πιο δυνατό χειροκρότημα θα είναι οι ίδιες μας οι πράξεις…» αναφέρει η δημοτική παράταξη «Κοινωνία σε Κίνηση»

 

Το κάλεσμα της παράταξης

Αγαπητές συνδημότισσες και συνδημότες μας,

Η χώρα μας και όλος ο κόσμος ζει μία πρωτόγνωρη εμπειρία.

Μία εμπειρία που δυστυχώς είναι εξαιρετικά δυσάρεστη. Κάθε μέρα παρατηρούμε την αγωνία των επιστημόνων, οι οποίοι μέσα από γραφήματα που περιγράφουν την εξάπλωση του ιού, κάνουν αυτονόητη έκκληση να παραμείνουμε στα σπίτια μας. Γραφήματα που τα αποτελέσματά τους μας τρομάζουν. Το κάθε γράφημα όμως είναι απλά και μόνο ένα μοντέλο.

Αν αντιστρέψουμε το αποτέλεσμα; Αν αντί για τη διασπορά θανάτου στο τέλος, έχουμε διασπορά ζωής;

Οι ανάγκες για αίμα είναι μεγάλες και πόσο μάλλον αυτή τη περίοδο που όλο και περισσότεροι συνάνθρωποι μας έχουν ανάγκη.

Όλο και περισσότερα νοσοκομεία κάνουν έκκληση για αίμα και μας καλούν να βοηθήσουμε, επιβεβαιώνοντάς μας, ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ε.ΚΕ.Α, ο COVID-19 δε μεταδίδεται μέσα από τη διαδικασία μετάγγισης αίματος και των παραγώγων του.

Τώρα περισσότερο από ποτέ είναι η ώρα να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη από αίμα. Να σταθούμε δίπλα τους όλοι μαζί μια γροθιά, ενωμένοι, όπως πάντα έκανε το έθνος μας στις κρίσιμες στιγμές για ένα καλύτερο και πιο φωτεινό αύριο.

Να χαρίσουμε στο ιατρικό και νοσηλευτικό μας προσωπικό, εκτός από χειροκροτήματα, το πανίσχυρο όπλο που κυλάει στις φλέβες μας.

Βλέποντας κάθε μέρα όμορφες και χιουμοριστικές αναρτήσεις - "προκλήσεις" στο Facebook με παλιές φωτογραφίες, βιντεάκια και μουσική γεννήθηκε η ιδέα ενός διαφορετικού challenge.

Μια «πρόσκληση» αγάπης, μια πρόκληση ζωής.

Να προ(σ)καλέσουμε τους εαυτούς μας αλλά και τους φίλους μας, όχι πια ονομαστικά αλλά απευθυνόμενοι στην ελεύθερη βούληση τους, να δώσουν αίμα και έπειτα να ανεβάσουν φωτογραφία η βιντεάκι στα social media με το μήνυμα:

«Αποδέχτηκα την πρό(σ)κληση – Έδωσα αίμα, έδωσα ζωή»

Κάθε φωτογραφία αιμοδοσίας, ας είναι ένα φωτεινό παράδειγμα και μια παρακίνηση να κάνουμε το σωστό!

Κάθε φωτογραφία ας γίνει ένα μοντέλο διασποράς της ζωής!

Κάθε σταγόνα αίμα ας γίνει ο κρίνος της ελπίδας και της αισιοδοξίας!

Το πιο δυνατό χειροκρότημα θα είναι οι ίδιες μας οι πράξεις…

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω