Κορωνοϊός: Σε καραντίνα ακινησίας τα ΙΧ-Προστατέψτε το αυτοκίνητό σας

AUTO-MOTO 27.3.2020 | 23:21 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα ακινησίας τα ΙΧ-Προστατέψτε το αυτοκίνητό σας

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΖΕΡΤΖΕΒΕΛΗΣ || [email protected]

Η Κυβέρνηση εδώ και τέσσερις ημέρες έχει απαγορεύσει την μετακίνηση όλων μας παροτρύνοντας μας να μένουμε στο σπίτι. Βέβαια μέσα στην ζεστασιά του σπιτιού και την άνεση του σαλονιού  μας μπορούμε να μείνουμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση αντιμετωπίζοντας τον θανατηφόρο Κορονοϊό. Τι γίνεται όμως με το αμαξάκι μας το οποίο θα μείνει τουλάχιστον για ένα 20 ήμερο παρκαρισμένο?

Ένας από τους χειρότερους εχθρούς ενός εν ενεργεία αυτοκινήτου, δεν είναι άλλη από την ακινησία. Σας έχω ενημερώσει εδώ και πολύ καιρό για την απαραίτητη φροντίδα που θα πρέπει να δώσετε  στο αγαπημένο σας ι.χ. ξεκινώντας από ένα καλό πλύσιμο.

Λίγο οι σκόνες, λίγο οι επιβαρημένη ατμόσφαιρα και λίγο τα σταξίματα από τα δέντρα, φθείρουν την εξωτερική βαφή του αυτοκινήτου. Αξίζει μετά από ένα καλό πλύσιμο με το κατάλληλο σαμπουάν να περάσουμε ενδελεχώς σε όλο το αμάξωμα κερί, το οποίο όχι μόνον βοηθά να μην χαθεί ποτέ η λάμψη του χρώματος αλλά προστατεύει από οποιοδήποτε ξένο στοιχείο κολλάει επάνω του. Για τα πιο ακριβά αυτοκίνητα όπου οι ιδιοκτήτες τους έχουν επενδύσει σχεδόν μια περιουσία στα μεταλλικά χρώματα, καλό είναι να απευθυνθούμε σε κάποιο κατάστημα που ειδικεύεται στην εν λόγο εργασία και να ζητήσουμε την προσθήκη «κεραμικού κεριού» το οποίο αυξάνει την αντοχή του χρώματος σε ένα ποσοστό το οποίο για τα επόμενα 2 χρόνια διατηρεί την ζωντάνια του χρώματος.

Επιδιώξτε να παρκάρετε το αυτοκίνητό σας σε κάποιο πάρκινγκ ή έναν χώρο που προστατεύεται, από τις καιρικές συνθήκες. Η τοποθέτηση κάποιας κουκούλας για όσους έχετε στην κατοχή σας είναι επιβεβλημένη! Εν συνεχεία καλό θα είναι να ελέγξουμε και τα «παπούτσια του αυτοκινήτου», τα οποία αν δεν έχουν την ανάλογη πίεση πιέζουν αφόρητα τα πλαϊνά τοιχώματα του ελαστικού και εν συνεχεία το παραμορφώνουν.

Αξίζει κάθε εβδομάδα να βάζουμε μπρός τον κινητήρα και να λειτουργεί για ένα τέταρτο, προκειμένου να λειτουργήσουν όλα τα συστήματα του αυτοκινήτου! Προσοχή μην αφαιρείται τους πόλους από την μπαταρία, και μην το αφήσετε χωρίς καύσιμο στο ρεζερβουάρ! Μην αγνοείται πως ο ατμοσφαιρικός αέρας που εγκλωβίζεται μέσα στον χώρο καυσίμων, οξειδώνει πολύ εύκολα τα τοιχώματά του. Αν θα το αφήσετε ακίνητο για μεγάλο διάστημα, καλό είναι να το φουλάρετε προκειμένου, να αποφύγετε επιπλέον προβλήματα, και σε περίπτωση που χρειαστεί να ταξιδέψετε, να είναι σε κατάσταση ετοιμότητας!

Το εσωτερικό της καμπίνας καλό θα είναι να βρίσκεται σε ιδιαίτερα καθαρή κατάσταση, και να μην μείνει για μέρες με σκόνες, και δυσάρεστες μυρωδιές! Αν είναι εφικτό, προβείτε στην επιλογή ενός  βιολογικού καθαρισμού που θα διατηρήσει για μεγάλο διάστημα καθαρό το εσωτερικό του ιχ σας! Περάστε με ένα προστατευτικό σπρέυ ή κρέμα  σιλικόνης όλα τα πλαστικά μέρη επένδυσης του αυτοκινήτου, όπως και το ταμπλό! Αν το σαλόνι σας είναι δερμάτινο, και έχει και λίγα χρονάκια χρήσης στην πλάτη του, τότε καλό είναι, να περάσετε με το ειδικό υγρό καθίσματα και επενδύσεις, για να διατηρήσετε την φρεσκάδα τους! Πριν κλείσετε την πόρτα της καμπίνας καλό είναι να τοποθετήσετε την ηλιοπροστασία σας στο μπροστινό παρμπρίζ προκειμένου να σταματά τις ηλιακές ακτίνες, που φθείρουν τα πλαστικά!

 

 

Φωτογραφία από autowelt_2014 από το Pixabay

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω