Έτσι θα φτιάξετε μπακαλιάρο με σκορδαλιά γρήγορα και εύκολα!

ΓΕΥΣΗ 25.3.2020 | 10:42 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Έτσι θα φτιάξετε μπακαλιάρο με σκορδαλιά γρήγορα και εύκολα!

THESSNEWS-DESK

Η 25η Μαρτίου είναι εδώ και όλοι ψάχνουμε την καλύτερη αλλά και πιο εύκολη συνταγή για να φτιάξουμε με το παραδοσιακό πιάτο του μπακαλιάρου με σκορδαλιά.

Ο Άκης Πετρετζίκης μα δείχνει λοιπόν πώς να κάνουμε σε χρόνο εξπρές και με εύκολο τρόπο μπακαλιάρο σκορδαλιά.

 

Συστατικά

1.5 κιλό φιλέτο μπακαλιάρο, ξαλμυρισμένο
πιπέρι

200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. για πανάρισμα

σπορέλαιο για το τηγάνισμα

 

Για το κουρκούτι

300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ (γεμάτη)

1 πρέζα ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

500 γρ. μπίρα ξανθιά παγωμένη

Για το σερβίρισμα

σκορδαλιά με ψωμί

πατάτες τηγανητές

σως ταρτάρ

1 λεμόνι

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με σπορέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να κάψει και να φτάσει τους 180°C.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα 300 γρ. αλεύρι, το μπέικιν, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Ρίχνουμε τη μπίρα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για 1-2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και να μην υπάρχουν σβόλοι.

Τοποθετούμε τον μπακαλιάρο στον πάγκο εργασίας μας και προσθέτουμε πιπέρι. (Εάν ο μπακαλιάρος είναι φρέσκος προσθέτουμε και αλάτι)

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι για το πανάρισμα.

Πασπαλίζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου με αλεύρι και φροντίζουμε να καλύψουμε όλη την επιφάνειά τους. Στην συνέχεια βουτάμε έναν έναν στο κουρκούτι.

Τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Αφαιρούμε και ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες, σως ταρτάρ, σκορδαλιά και φέτες λεμονιού.
 

Φωτογραφία από pixel1 από το Pixabay

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω