Σταϊκούρας για κορωνοϊό: Από την επόμενη εβδομάδα θα διευρυνθεί το πλαίσιο προστασίας

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 24.3.2020 | 16:20 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Σταϊκούρας για κορωνοϊό: Από την επόμενη εβδομάδα θα διευρυνθεί το πλαίσιο προστασίας

THESSNEWS-DESK

Σε νέα δέσμη μέτρων ανακούφισης επιχειρήσεων και πολιτών που πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού προχωρά η κυβέρνηση

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας είπε ότι από την επόμενη εβδομάδα θα διευρυνθεί το πλαίσιο προστασίας, αναγνωρίζοντας ότι η κατάσταση στην οικονομία έχει δυσκολέψει και θα δυσκολέψει και άλλο.

«Οι πρωτοβουλίες στήριξης της κυβέρνησης που έχουν ήδη εξειδικευτεί καλύπτουν 600.000 επιχειρήσεις και 1,2 εκατομμύρια μισθωτούς (60% του συνόλου) αλλά και 550.000 αυτοαπασχολούμενους και επαγγελματίες. Το κόστος των μέτρων στήριξης θα κοστίζουν στον προϋπολογισμό μόνο για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο περισσότερα από 3,5 δισ. ευρώ. Μαζί με τις υπόλοιπες δαπάνες ανεβαίνει ο λογαριασμός θα ανέλθει στα 4,7 δισ. ή 2,5% του ΑΕΠ» ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας.

Ο υπουργός Οικονομικών παραδέχτηκε ότι φέτος η οικονομία θα περάσει σε ύφεση και ο πλούτος της χώρας θα συρρικνωθεί. «Έχουμε χρέος όλοι να συμπεριφερόμαστε με ψυχραιμία και υπομονή ώστε να βγούμε από την κρίση με το λιγότερο κόστος. Απαιτείται σωφροσύνη και ρεαλισμός μακριά από δημαγωγικές εξάρσεις. Η κρίση είναι βαθιά, θα γίνει βαθύτερη και θα οδηγήσει σε ύφεση το 2020, αλλά θα ξεπεραστεί» είπε ο υπουργός.

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω