Πως να βάψετε τα μαλλιά σας μόνες σας στο σπίτι σαν επαγγελματίες hair stylists

THESSTRENDS 23.3.2020 | 11:12 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Πως να βάψετε τα μαλλιά σας μόνες σας στο σπίτι σαν επαγγελματίες hair stylists

THESSNEWS-DESK

Το να πρέπει να βάψετε τα μαλλιά σας μόνες σας στο σπίτι σίγουρα δεν αποτελεί μια εύκολη διαδικασία.

Τι συμβαίνει όμως όταν γνωρίζετε πως το ραντεβού με το κομμωτήριο αργεί κι εσείς πρέπει κάτι να κάνετε για να αποκτήσετε πάλι λαμπερό κι έντονο χρώμα για να ανεβάσετε κάπως την αυτοπεποίθησή σας όσο είστε κλεισμένες μέσα στο σπίτι;

Σύμφωνα με το glow.gr παρακάτω θα δείτε όλα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να το κάνετε μόνες σας στο σπίτι, στην άνεση του μπάνιου σας. Είναι εύκολα και θα σας βοηθήσουν να βάψετε τα μαλλιά σας σαν επαγγελματίες hair stylists. Διαβάστε τα προσεκτικά και πιάστε τη βαφή στα χέρια σας!


Βήμα 1: Προετοιμασία μαλλιών

Αρχικά, θα πρέπει να έχετε υπόψη πως για να πιάσει καλύτερα η βαφή αλλά και για να αποφύγετε την ανεπιθύμητη κι ενοχλητική φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής, θα πρέπει να αφήσετε τα μαλλιά σας άλουστα για 2-3 ημέρες. Τα φυσικά έλαια θα λειτουργήσουν ως το τέλειο εμπόδιο για τον κνησμό αυτό. Μάλιστα, εάν έχετε ευαίσθητη τρίχα κι επιδερμίδα καλό είναι να επιλέξετε μια βαφή χωρίς αμμωνία, που είναι πιο φιλική για το δέρμα συγκριτικά με τις κανονικές.

 

Βήμα 2: Τεστάρετε τη βαφή

Αυτό το τεστ προφανώς θα πρέπει να γίνει σε μια μικρή επιφάνεια στις άκρες των μαλλιών. Με αυτόν τον τρόπο θα δείτε πώς αντιδράει η βαφή με την ποιότητα της τρίχας σας. Επίσης, αυτό το βήμα θα σας βοηθήσει να δείτε πόσο χρόνο χρειάζονται τα μαλλιά σας για να αρχίσουν να αλλάζουν χρώμα και να «αντιδρούν» το προϊόν. Plus, θα μπορέσετε να μάθετε και το χώμα που θα προκύψει, εάν είναι το επιθυμητό.

 

Βήμα 3: Διαβάστε τις οδηγίες

Είναι πολύ σημαντικό να διαβάζετε τις ετικέτες των προϊόντων και τις οδηγίες που περιέχονται στο κουτί με τις βαφές. Μάλιστα, η καθεμία από αυτές τηρεί διαφορετικές τεχνικές και βήματα οπότε καλό είναι να τα γνωρίζετε πριν προχωρήσετε σε αυτή τη διαδικασία.

 

Βήμα 4: Τηρήστε τους κανόνες υγιεινής

Φορέστε οπωσδήποτε τα ειδικά γάντια που υπάρχουν στο κουτί για να μη λερώσετε τα χέρια σας, ενώ επίσης πολύ βασικό είναι να φορέσετε μια παλιά μπλούζα που δε σας πειράζει εάν λερωθεί, καθώς και μια παλιά πετσέτα στον λαιμό σας ή ένα μεγάλο κομμάτι νάιλον για να προστατευτείτε. Αναμείξτε τη βαφή σε ένα βαθύ μπολ και ξεκινήστε!

 

Βήμα 5: Αφήστε τη ρίζα για το τέλος

Καταρχάς, θα χρειαστείτε ένα ειδικό πινέλο, ενώ πολλές συσκευασίες διαθέτουν ένα απλικατέρ βαφής ή πινέλο. Πιάστε μία μία τις τούφες σας. Ξεκινήστε απλώνοντας τη βαφή λίγο πιο κάτω από τη ρίζα και πηγαίνοντας προς τις άκρες. Βεβαιωθείτε ότι έχει πάει παντού κι έχει καλυφθεί και η παραμικρή τρίχα. Η ρίζα θα μείνει για το τέλος γιατί πολύ απλά η θερμότητα που αναπτύσσεται στο τριχωτό της κεφαλής βοηθάει το μαλλί σε εκείνο το σημείο να αλλάζει χρώμα γρηγορότερα. Αφού τελειώσετε λοιπόν με όλες τις τούφες, επιστρέψτε στις ρίζες. Βάψτε τες κι αυτές πολύ προσεκτικά και είστε πανέτοιμες.

Όσο για τον χρόνο που θα αφήσετε τη βαφή στα μαλλιά σας; Αυτό εξαρτάται καθαρά από το προϊόν της κάθε εταιρίας και τις οδηγίες που αναγράφονται σε αυτό, αλλά και από την απόδοση χρώματος που επιθυμείτε να πετύχετε.

 

Φωτογραφία από Kristýna Matlachová από το Pixabay

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω