Αίσιο τέλος στην περιπέτεια των 13 Ελλήνων στο Ιράκ – Επέστρεψαν στη Θεσσαλονίκη – «Να μην το ζήσει κανείς αυτό»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 20.3.2020 | 15:56 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Αίσιο τέλος στην περιπέτεια των 13 Ελλήνων στο Ιράκ – Επέστρεψαν στη Θεσσαλονίκη – «Να μην το ζήσει κανείς αυτό»

ΜΑΡΙΑ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ || [email protected]

Έληξε η ταλαιπωρία των 13 Ελλήνων οδηγών φορτηγών που εγκλωβίστηκαν για τρεις εβδομάδες στα σύνορα Τουρκίας – Ιράκ.

Η Τουρκία έχει απαγορεύσει την είσοδο σε όλα τα οχήματα με ξένες πινακίδες στο πλαίσιο των γενικευμένων μέτρων για τον κορωνοϊό με αποτέλεσμα οι Έλληνες οδηγοί να μένουν «κολλημένοι» στα σύνορα από τις 29 Φεβρουαρίου.

«Να μην το ζήσει κανείς αυτό που ζήσαμε εμείς», είπε στο Ράδιο Θεσσαλονίκης ο κ. Κώστας Αντωνίου, οδηγός ενός εκ των 13 φορτηγών που παρέμειναν χωρίς τα στοιχειώδη και σε ένα χωμάτινο πάρκινγκ για περισσότερες από είκοσι μέρες.

«Οι πρώτες στιγμές ήταν οι πιο δύσκολες, η αβεβαιότητα πολύ μεγάλη, όταν ψάχναμε υπεύθυνους από την πολιτεία ή από τα προξενεία. Υπήρχε και ο φόβος για την επικείμενη ασθένεια, η έλλειψη ειδών καθαριότητας και σε μία τριτοκοσμική χώρα», σημείωσε ο κ. Αντωνίου και πρόσθεσε: «Άρχισε να πέφτει το ηθικό μας όταν ακούγαμε ότι κλείνουν οι αερογραμμές. Ο φόβος μεγάλωνε και στο τέλος λέγαμε πως και η πολιτεία να θέλει να μας βοηθήσει δεν θα δεχτούν ιδιωτική πτήση».

Ο κ. Αντωνίου χαρακτήρισε αδιάλλακτη τη στάση των Τούρκων καθώς όπως ανέφερε του έλεγαν ότι μπορούνε Έλληνες οδηγοί να παραλάβουν τα φορτηγά τους και οι ίδιοι να επιστρέψουν με τον τρόπο του ήρθαν στην Ελλάδα, κάτι που όμως συνεχώς το αναιρούσαν.

Όλοι οι οδηγοί αναχώρησαν χθες το μεσημέρι από τα σύνορα του Ιράκ για το Ερμπίλ ώστε να αφήσουν τα φορτηγά τους σε ένα πάρκινγκ.

Με ιδιωτικό αεροσκάφος ταξίδεψαν μέχρι το αεροδρόμιο της Αθήνας και σήμερα το πρωί έφτασαν με τραίνο στη Θεσσαλονίκη.

«Το πρώτο συναίσθημα που νιώσαμε είναι αυτό της ανακούφισης αλλά υπάρχει και η ανησυχία για τα φορτηγά, για τη δουλειά μας», τόνισε ο κ. Αντωνίου.

«Πρέπει να τα πάρουμε αλλά δεν ξέρουμε πότε. Όταν θα ανοίξουν τα σύνορα, όταν θα λήξει ο συναγερμός. Ελπίζουμε να μεριμνήσει η πολιτεία», πρόσθεσε ο ίδιος.

Να σημειωθεί ότι όλοι οι οδηγοί είναι σε καραντίνα καθώς εισήλθαν στην Ελλάδα από χώρα του εξωτερικού, στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί στη χώρα μας για τον κορωνοϊό.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω