Αφαιρέστε εύκολα το ημιμόνιμο μανικιούρ σας με τέσσερα απλά βήματα

THESSTRENDS 20.3.2020 | 11:22 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Αφαιρέστε εύκολα το ημιμόνιμο μανικιούρ σας με τέσσερα απλά βήματα

THESSNEWS-DESK

Ο κορωνοϊός μας έχει κλείσει όλες στο σπίτι μας με αποτέλεσμα κάποια ραντεβού σε κομμωτήρια και nail salons να έχουν αναβληθεί. Τι γίνεται όμως με το ημιμόνιμο μανικιούρ που έχετε στα νύχια σας εδώ και καιρό και θέλετε να αφαιρέσετε;

Αν και μπορεί να νομίζετε ότι είναι πολύ δύσκολο να το απομακρύνετε μόνες σας στο σπίτι, στην πραγματικότητα, μπορείτε να το καταφέρετε, αρκεί να ακολουθήσετε τα παρακάτω tips και να κάνετε τα πάντα με προσοχή, ώστε να είναι πάντα υγιή αλλά και να μην τα φθείρετε. Σύμφωνα με το glow.gr διαφορετικά, εάν οι κινήσεις σας είναι απότομες και μη μεθοδικές, τότε το μόνο που θα πετύχετε θα είναι να αποδυναμώσετε την εξωτερική τους όψη, με αποτέλεσμα να σπάνε πιο εύκολα και να μη μεγαλώνουν φυσιολογικά.

Συνεχίστε να διαβάζετε και ανακαλύψτε τον απόλυτο οδηγό, για να αφαιρέσετε το ημιμόνιμο μανικιούρ σας στο σπίτι σε 4 απλά βήματα!
 

Βήμα 1: Buff

Το πρώτο βήμα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι να λιμάρετε την εξωτερική επιφάνεια του ημιμόνιμου μανικιούρ σας. Αυτό θα μπορέσει να γίνει με μια λίμα, η οποία θα αποβάλει όλο το περιττό χρώμα και θα λειάνει την περιοχή, κάνοντας έτσι πιο εύκολη την αφαίρεση. Πρόκειται για μια διαδικασία που ονομάζεται buffing και την ακολουθούν πολλές nail artists, όταν θέλουν να αφαιρέσουν το ημιμόνιμο μανικιούρ σας. Ωστόσο, αποτελεί ένα βήμα, που μπορεί να καταπονήσει τα νύχια σας, οπότε φροντίστε να το κάνετε με ήπιες κινήσεις παίρνοντας όσο χρόνο επιθυμείτε, για να μην τα γδάρετε. Το πρώτο βήμα χρειάζεται υπομονή!

 

Βήμα 2: Ασετόν + Βαμβάκι

Αρχικά, πάρτε 5 cotton pads κι εμποτίστε τα με αρκετή ποσότητα από το ασετόν σας. Στη συνέχεια κολλήστε ένα σε κάθε νύχι του ενός χεριού και στερεώστε τα με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτου. Τυλίξτε το αλουμινόχαρτο πολύ καλά. Μόλις τελειώσετε με το ένα χέρι προχωρήστε στο άλλο. Πάρτε άλλα 5 βαμβάκια και ακολουθήστε την ίδια διαδικασία. Μόλις τελειώσετε και με αυτό το χέρι αφήστε τα να μουλιάσουν για αρκετά λεπτά, μέχρις ότου να δείτε ότι το ημιμόνιμο έχει αρχίσει και σχηματίζει κορυφές, δηλαδή είναι έτοιμο να αφαιρεθεί μόλις το τραβήξετε.Βήμα 3: Αφαίρεση

Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και τα βαμβάκια πολύ προσεκτικά και πάρτε ένα cuticle stick, δηλαδή ένα ειδικό εργαλείο σαν ξυλάκι με το οποίο θα αφαιρέσετε τα κομμάτια που έχουν αρχίσει να φεύγουν από μόνα τους. Σε καμία περίπτωση, μην τα τραβήξετε με τα δάχτυλά σας για λόγους υγιεινής. Εάν ωστόσο δεν έχετε αυτά τα εργαλεία, μπορείτε απλώς να χρησιμοποιήσετε μερικές οδοντογλυφίδες. Απομακρύνετε τα κομμάτια που προεξέχουν και ό,τι μείνει πάνω στα νύχια αφαιρέστε το με μια λίμα. Φροντίστε και σε αυτό το βήμα οι κινήσεις σας να είναι υπομονετικές και προσεκτικές.

 

Βήμα 4: Προστασία

Αφού έχετε φτάσει σε αυτό το βήμα αισίως, είναι πολύ σημαντικό να φροντίσετε και για την προστασία των νυχιών σας μετά την αφαίρεση του ημιμόνιμου. Πιο συγκεκριμένα, απλώστε μια ενυδατική κρέμα στα χέρια σας και κυρίως στην επιφάνεια του νυχιού, ενώ εάν παρατηρείτε πως έχουν δημιουργηθεί πετσάκια μπορείτε να εφαρμόσετε ένα ειδικό έλαιο για πετσάκια πάνω τους. Εάν δε διαθέτετε ένα τέτοιο έλαιο μπορείτε απλώς να τοποθετήσετε ελάχιστο ελαιόλαδο, που θα μαλακώσει εξίσου την περιοχή εκείνη.

Ή φτιάξτε ένα πανεύκολο DIY μείγμα με δύο υλικά για να ενυδατώσετε τα άκρα σας. Το ελαιόλαδο είναι ένα από τα πιο φυσικά ενυδατικά συστατικά, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Ο χυμός λεμονιού από την άλλη περιέχει βιταμίνη C, που προστατεύει τα νύχια και τα βοηθάει να μεγαλώσουν πιο γρήγορα. Χρησιμοποιήστε και τα δύο, για να δημιουργήσετε το τέλειο προστατευτικό για τα άκρα σας. Αναμείξτε, δηλαδή, 3 κουταλιές του γλυκού ελαιόλαδο με 1 κουταλιά του γλυκού από χυμό λεμονιού, ανακατέψτε καλά και απλώστε το στα νύχια σας. Επαναλάβετε τη διαδικασία καθημερινά και θα τα δείτε πιο δυνατά από ποτέ!

Φωτογραφία από free stock photos from www.picjumbo.com από το Pixabay

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω