Τρεις νεκροί από κορωνοϊό στην Καστοριά: «Να ληφθούν μέτρα – Θα γίνουμε σαν την Ιταλία» λέει ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς στο ΡΘ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 19.3.2020 | 12:29 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Τρεις νεκροί από κορωνοϊό στην Καστοριά: «Να ληφθούν μέτρα – Θα γίνουμε σαν την Ιταλία» λέει ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς στο ΡΘ

ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ανησυχία επικρατεί στην Καστοριά με τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων και νεκρών από τον κορωνοϊό. Ο 70χρονος που έφυγε χθες από τη ζωή αποτελεί το τρίτο θύμα κορωνοϊού που καταγράφεται στην Καστοριά και έκτο στην Ελλάδα.

«Είμαστε περιοχή που φαίνεται ότι έχουμε τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα και ανθρώπους που έχουν καταλήξει σε σχέση με τον πληθυσμό μας. Αυτή τη στιγμή από τα 19 βεβαιωμένα της Καστοριάς τα 3 κατέληξαν. Συνολικά τα 10 είναι προσωπικό του νοσοκομείου και τα άλλα 9 πολίτες», τόνισε Δημήτρης Σαββόπουλος,  αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Σαββόπουλος είπε χαρακτηριστικά ότι η Καστοριά βρίσκεται πιο μπροστά στην εξέλιξη του φαινομένου σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα, ζητώντας η πολιτεία να λάβει έκτακτα μέτρα. «Να απαγορευθεί η κυκλοφορία. Να υπάρχει ένας έλεγχος στην είσοδο και έξοδο συμπολιτών μας. Η Θεσσαλονίκη έχει επιβεβαιωμένα πολύ λιγότερα κρούσματα από την Καστοριά οπότε θα πρέπει να ληφθούν πολύ αυστηρότερα μέτρα για να μην δούμε εικόνες όπως στην γειτονική Ιταλία», τόνισε.

Παράλληλα, ο κ. Σαββόπουλος χαρακτήρισε το νοσοκομείο ως μια υγειονομική «βόμβα» καθώς πολλά κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφονται στην Καστοριά είναι εργαζόμενοι του νοσοκομείου.

Μια θετική εξέλιξη που όπως είπε υπάρχει, είναι ότι από σήμερα, μαζικά θα στέλνονται δείγματα του προσωπικού για έλεγχο για κορωνοϊό καθώς πάνω από 50 με 60 εργαζόμενοι δεν έχουν ελεγχθεί.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω