Θεσσαλονίκη: Έτρεξαν να πάρουν το φάρμακο με χλωροκίνη - Ο πρόεδρος των φαρμακοποιών στο Ράδιο Θεσσαλονίκη

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 19.3.2020 | 11:28 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Θεσσαλονίκη: Έτρεξαν να πάρουν το φάρμακο με χλωροκίνη - Ο πρόεδρος των φαρμακοποιών στο Ράδιο Θεσσαλονίκη

ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το αδιανόητο συνέβη στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης μετά τις αναφορές επιστημόνων σε Γαλλία και Κίνα ότι η χλωροκίνη βοηθά στην καταπολέμηση του κορωνοϊού. Στο θέμα αναφέρθηκε χθες και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό Σωτήρης Τσιόδρας.

«Η χλωροκίνη είναι ένα ευρέως διαδεδομένο φάρμακο το οποίο χρησιμοποιείται για τη μαλάρια εδώ και δεκαετίες και δίνεται και προληπτικά για την εμφάνιση μαλάριας. Είναι ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται και στις κατηγορίες ασθενών που έχουν ρευματολογικά νοσήματα. Θεωρώ ότι υπάρχει επαρκής ποσότητα φαρμάκου και μπορεί και διατίθεται αυτή τη στιγμή και στην ελληνική αγορά. Εγώ γνωρίζω γιατί είμαι σε επικοινωνία με όλους τους γιατρούς στα νοσοκομεία που περιθάλπουν ασθενείς με τον νέο κορωνοϊό ότι όλοι παίρνουν χλωροκίνη», δήλωσε ο κ. Τσιόδρας.

 

Έτραξαν να το πάρουν οι Θεσσαλονικείς

"Από τη στιγμή που κυκλοφόρησε η είδηση ότι πιθανόν να κάνει καλό, έσπευσαν όλοι να το προμηθευτούν" δήλωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Διονύσης Ευγενίδης.

Ξεκαθάρισε ότι πολύ δύσκολα θα το πάρει κάποιος χωρίς ιατρική συνταγή, στερώντας το έτσι από τους ασθενείς που το χρησιμοποιούν και πραγματικά το έχουν ανάγκη.  "Δεν υπάρχει περίπτωση να το δώσουμε σε κάποιους που δεν το χρειάζονται μόνο και μόνο για να το έχουν στο σπίτι τους" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ευγενίδης. 

Πρόσθεσε πως το συγκεκριμένο φάρμακο δεν παρουσιάζει έλλειψη, διευκρινίζοντας πως αν δεν υπάρχει σε ένα φαρμακείο είναι βέβαιο ότι θα το βρει σε κάποιο άλλο και πάντως σε κάθε περίπτωση, όπως ανέφερε, σήμερα γίνεται η προμήθεια απο τις εταιρίες και έτσι θα έχουν καλύτερη εικόνα. 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω