Κορωνοϊός: Αναστέλλονται όλες οι σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό – Oι σημερινές ανακοινώσεις

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 28.2.2020 | 15:09 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Κορωνοϊός: Αναστέλλονται όλες οι σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό – Oι σημερινές ανακοινώσεις

THESSNEWS-DESK

Αναστέλλονται όλες οι σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό λόγω κορωνοϊού σύμφωνα με την ενημέρωση του επικεφαλής της επιτροπής των λοιμωξιολόγων Σωτήρη Τσιόδρα.

Όπως εξήγησε στην σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ, ο λόγος της αναστολής των σχολικών εκδρομών στο εξωτερικό έχει να κάνει με τη δυσκολία ιχνηλάτησης των επαφών.

Εντός της χώρας ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι οι αρχές συνεχίζουν την «επίπονη» διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των 4 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα. Στους ελέγχους που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί δεν έχουν επιβεβαιωθεί νέα κρούσματα ανάμεσα σε αυτούς με τους οποίους ήρθαν σε επαφή όσοι έχουν ήδη προσβληθεί από τον ιό.

Όπως εξήγησε, δεν κρίνεται απαραίτητη η αναστολή κοινωνικών εκδηλώσεων και συναθροίσεων, ενώ καθαρά επιδημιολογικοί λόγοι επέβαλαν την ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων καθώς, όπως έκρινε η επιτροπή, «η συνάθροιση χιλιάδων ανθρώπων θα ευνοούσε σημαντικά τους παράγοντες μετάδοσης του κορωνοϊού με διασπορά σε όλη την επικράτεια».

 

Έκκληση Κικίλια για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού

Ο υπουργός Υγείας απηύθυνε έκκληση να επικοινωνήσουμε σωστά το μήνυμα για τις ευπαθείς ομάδες. Όπως επισήμανε, ο νέος ιός επηρεάζει τους ασθενείς με χρόνια νοσήματα σε προχωρημένη ηλικία και γι' αυτό είναι αναγκαία η προστασία όλων μας προς αυτούς τους συμπολίτες μας.

Μάλιστα, ο Βασίλης Κικίλιας υπενθύμισε ότι είναι απαραίτητο το συχνό και σχολαστικό πλύσιμο των χεριών με νερό και σαπούνι ή αλκοολούχα διαλύματα, ενώ υπογράμμισε ότι κρίνεται αναγκαία η αποφυγή επαφής των χεριών με τα μάτια και το στόμα, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος.

Ο κ. Κικίλιας ζήτησε, επίσης, να αποφεύγονται οι επαφές με ανθρώπους που έχουν συμπτώματα κρυολογήματος, ενώ τόνισε τη σημασία της εμπιστοσύνης στους ειδικούς επιστήμονες.

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω