Τζιτζικώστας για κορωνοϊό: Κλείνουμε ένα 24ωρο χωρίς νέο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη

THESSCITY 28.2.2020 | 14:57 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Τζιτζικώστας για κορωνοϊό: Κλείνουμε ένα 24ωρο χωρίς νέο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη

THESSNEWS-DESK

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού», τόνισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στην συνεδρίαση του περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας.

Συνέστησε ψυχραιμία στη διαχείριση της κατάστασης με το νέο κορωναϊό, επισημαίνοντας πως «κλείνουμε ένα 24ωρο χωρίς νέο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη και αυτό είναι σημαντικό».

«Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ψύχραιμα, ο καθένας κάνοντας αυτό που πρέπει να κάνει ως πολίτης και ως οικογένειες, και να μην μπούμε σε πανικό. Αυτό θα ήταν καταστροφικό για τη χώρα, την οικονομία, για την ίδια μας τη ζωή και δεν υπάρχει λόγος», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τζιτζικώστας.

Στα μέτρα που έχουν παρθεί ήδη είναι η διανομή φυλλαδίου με τα βασικά μέτρα προστασίας και ατομικής υγιεινής,  οι ενημερώσεις των εργαζομένων στην Περιφέρεια για τα μέτρα προστασίας, η προμήθεια ατομικών μέτρων προστασίας, η προμήθεια αντισηπτικλων για χρήση σε όλους τους χώρους της Περιφέρειας και η ενημέρωση των πολιτών για τα μέτρα προφύλαξης μέσω της ιστοσελίδας της ΠΚΜ.

Επιπλέον ακυρώθηκαν όλες οι εκδηλώσεις της Περιφέρειας, του Κέντρου Πολιτισμού και των εποπτευόμενων φορέων για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ψυχραιμία συνέστησε και ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Χρήστος Μήττας, ενώ ο διευθυντής Δημόσιας Υγείας Σοφοκλής Κουρτίδης σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι ο ιός δεν ζει στο περιβάλλον, συνεπώς απολυμάνσεις σε χώρους όπου δεν υπήρχαν κρούσματα δεν έχουν νόημα.

 


 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω