Άνοιξε τα σύνορα η Τουρκία: Επιχείρησαν να περάσουν στην Ελλάδα πρόσφυγες και μετανάστες (VIDEO)

ΚΟΣΜΟΣ 28.2.2020 | 08:48 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Άνοιξε τα σύνορα η Τουρκία: Επιχείρησαν να περάσουν στην Ελλάδα πρόσφυγες και μετανάστες (VIDEO)

THESSNEWS-DESK

Στο «κόκκινο» βρίσκεται το ζήτημα του προσφυγικού-μεταναστευτικού. Περίπου 300 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν περπατώντας την συνοριακή πύλη της Αδριανούπολης επιχειρώντας να φτάσουν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CNN Türk, όσοι επιχείρησαν να περάσουν χθες τη νύχτα στην Ελλάδα προέρχονταν από Συρία, Ιράν, Ιράκ, Πακιστάν και Μαρόκο.

Τούρκος αξιωματούχος ανέφερε αργά χθες το βράδυ στο Reuters ότι η Τουρκία αποφάσισε να μην σταματήσει τους Σύρους πρόσφυγες που θα επιδιώξουν να φτάσουν στην Ευρώπη από ξηράς ή θαλάσσης. «Η τουρκική αστυνομία, η ακτοφυλακή και οι συνοριακοί φύλακες διατάχθηκαν να σταματήσουν να τους εμποδίζουν, ανέφερε ο Τούρκος αξιωματούχος».

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι αντίστοιχες κινήσεις προσφύγων και μεταναστών, καταγράφονται και στα παράλια της Τουρκίας με στόχο να περάσουν στα Ελληνικά νησιά.

Σε μια άλλη εξέλιξη, o εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Ομέρ Τσελίκ έπειτα από ανταπόκριση πρακτορείου είπε ότι η Άγκυρα αποφάσισε να μην εμποδίζει τους Σύριους πρόσφυγες από το να πηγαίνουν στην Ευρώπη δήλωσε ότι η χώρα του δεν είναι πλέον σε θέση πλέον να συγκρατήσει τους πρόσφυγες.

Σε δήλωσή του στο τουρκικό κανάλι CNN Turk, ο κ. Τσελίκ είπε ότι «η πολιτική μας για το προσφυγικό είναι η ίδια αλλά δεν είμαστε σε θέση να συγκρατήσουμε τους πρόσφυγες».

Την ίδια ώρα, η Τουρκία μετρά τις πληγές της από τα πυρά του Ασαντ που βομβάρδισε τουρκικές θέσεις στο Ιντλίμπ.

Τα τουρκικά F-16 έχουν γεμίσει τα όπλα τους και σφυροκοπούν συριακές θέσεις για αντίποινα, ενώ στο εσωτερικό της χώρας υπάρχει μεγάλος αναβρασμός.

 

Δείτε το βίντεο

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω