Κοινή ανακοίνωση Νοτοπούλου-Βούγια για το κρούσμα κορωνοϊού στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης

THESSCITY 27.2.2020 | 16:24 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Κοινή ανακοίνωση Νοτοπούλου-Βούγια για το κρούσμα κορωνοϊού στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης

THESSNEWS-DESK

Άμεση και οργανωμένη προληπτική εξέταση όλων των μελών του δημοτικού συμβουλίου, των εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης που συμμετείχαν εκ της θέσεώς τους στην συνεδρίαση καθώς και των δημοτών που παρευρέθηκαν σε αυτήν, ζητούν οι παρατάξεις «Θεσσαλονίκη Μαζί» και «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη».

Οι παρατάξεις των Κατερίνας Νοτοπούλου και Σπύρου Βούγια τονίζουν ότι δεν είχαν καμία ενημέρωση για τα αποτελέσματα της σύσκεψης στο δημαρχείο και την διαχείριση διαπαραταξιακά μιας τέτοιας σημαντικής κρίσης.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 24/02 στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης παρευρέθη η 38χρονη υποψήφια δημοτική σύμβουλος που διαγνώστηκε ότι έχει τον ιό του κορωνοϊού.  

 

Η κοινή επιστολή Νοτοπούλου-Βούγια

Μετά από την καταγραφή του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοιού στην Ελλάδα και μάλιστα στη Θεσσαλονίκη, σε πολίτη που παρέστη στην Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020, είναι φυσικό να έχει επικρατήσει κατάσταση ανησυχίας στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τους υπαλλήλους του Δήμου Θεσσαλονίκης, τους δημοσιογράφους που κάλυψαν τη Συνεδρίαση και τους δημότες που την παρακολούθησαν εντός της αίθουσας.

Οι Επικεφαλής των παρατάξεων όπως και το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων πληροφορήθηκαν από τα ΜΜΕ για τη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Δήμαρχος το απόγευμα της Τετάρτης στο Δημαρχείο, ενημερώνοντας τα μέλη της διοίκησής του αλλά όχι και τους Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων ως όφειλε, στο πνεύμα της από κοινού διαχείρισης μιας τόσο σημαντικής κρίσης.

Καμία ενημέρωση δεν υπήρξε ούτε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου προς το Σώμα, το οποίο αποτελεί το κορυφαίο θεσμικό όργανο λήψης αποφάσεων στην τοπική κοινωνία.

Επειδή το θέμα είναι μείζονος σημασίας για την δημόσια υγεία της πόλης ,θεωρούμε ότι δεν είναι δυνατόν να αποτελέσει σε καμία περίπτωση ζήτημα μικροπολιτικής αντιπαράθεσης. Ωστόσο, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη διαχείριση του ερήμην του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων στη βάση των πρωτοκόλλων υγείας, θέτοντας σε κίνδυνο πρόσωπα και ομάδες του πληθυσμού.

Ζητούμε :

Α) άμεση και έγγραφη ενημέρωση από το Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης για τα αποτελέσματα της Σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε.

Β) άμεση και οργανωμένη προληπτική εξέταση όλων των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, των εργαζομένων του Δήμου που συμμετείχαν εκ της θέσεώς τους στην Συνεδρίαση καθώς και των δημοτών που παρευρέθηκαν σε αυτήν.

Δηλώσαμε από την πρώτη στιγμή την επιθυμία μας να συμβάλλουμε στην ομαλή διαχείριση της κατάστασης. Δυστυχώς δεν είχαμε ούτε καν την τυπική ενημέρωση από πλευράς της Διοίκησης.

Παρακολουθούμε τις εξελίξεις με προσοχή, ψυχραιμία και επιφύλαξη στην κατεύθυνση αποτροπής πανικού αλλά παράλληλα, με αίσθημα ευθύνης και γνώμονα προτεραιότητας την προστασία των δημοτών.

Για την παράταξη «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΑΖΙ» Κ.Νοτοπούλου
Για την παράταξη «ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» Σ.Βούγιας

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω